Το παιχνίδι με τη φωτιά συνεχίζει κάποιος στην περιοχή της Ηράκλειας Ηλείας και το βράδυ της Δευτέρας άναψε δύο εστίες σε δασική έκταση και κοντά σε σπίτια.

Μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και ξέσπασε στις 4 Αυγούστου ανάμεσα στο Λαντζόι και την Ηράκλεια, στις 22 Αυγούστου είχαμε ακόμα μία στο χωριό σε δασική έκταση. Χθες με διαφορά λίγης ώρας χέρι έβαλε φωτιά σε δάσος δυτικά του χωριού και κοντά σε σπίτια. Ευτυχώς όμως από τη μια δεν έπνεαν άνεμοι που θα μπορούσαν να δώσουν διαστάσεις στην πυρκαγιά, ενώ από την άλλη έγινε γρήγορα αντιληπτή και υπήρξε άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από την Ολυμπία, τον Πύργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ενώ οι πυροσβέστες επιχειρούσαν στην πρώτη εστία δίπλα σε κατοικία για να προλάβουν τα χειρότερα, σε δασική έκταση που δεν έχει καεί τα τελευταία χρόνια ο εμπρηστής έβαζε σε κοντινή απόσταση δεύτερη φωτιά που μέσα στη νύχτα έγινε άμεσα αντιληπτή και αντιμετωπίστηκε.

Συνολικά κάηκε πολύ μικρή έκταση δάσους στα δύο σημεία, περίπου δύο στρεμμάτων.

Τραυματισμός εποχικού πυροσβέστη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς στις δύο αυτές πυρκαγιές στην Ηράκλεια, τραυματίστηκε εποχικός πυροσβέστης που υπηρετεί στην Π.Υ. Πύργου στο μάτι από κλαδί και χρειάστηκε να μεταφερθεί άμεσα στο Νοσοκομείο Πύργου για να αντιμετωπιστεί το τραύμα.

Για τις επόμενες ημέρες θα παραμείνει εκτός υπηρεσίας έως ότου επουλωθεί το τραύμα του και αναρρώσει.

Πηγή: ilialive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης