Νέα στοιχεία έρχονται σήμερα στο φως σχετικά με τους δύο Έλληνες και τον έναν Αλβανό που συνελήφθησαν την Τετάρτη στην Αττική ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε κοκαΐνη κι άλλα ναρκωτικά παγκοσμίως.

Οι Έλληνες φέρονται να διαδραμάτιζαν «δευτερεύοντα» ρόλο, ενώ ως ένας από τους «εγκεφάλους της σπείρας» φέρεται να είναι ο Αλβανός συλληφθείςΟ ένας Έλληνας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι ιδιοκτήτης μάντρας πολυτελών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και -όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές- λειτουργούσε ως «χρηματοδότης» για τη ναύλωση των μέσων με τα οποία μεταφέρονταν οι ναρκωτικές ουσίες. Είναι γνώριμος της Δίωξης Ναρκωτικών και έχει σχέσεις με κυκλώματα της νύχτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στον δεύτερο Έλληνα, κατά πληροφορίες είναι γιος γνωστής αστρολόγου και διατηρεί καφετέρια στα νότια προάστια.

Οι Έλληνες φέρονται να διαδραμάτιζαν «δευτερεύοντα» ρόλο, καταβάλλοντας ποσά για τη μεταφορά προσώπων, τη ναύλωση σκαφών κ.ο.κ., ενέργειες που διευκόλυναν τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Ένας από τους «εγκεφάλους της σπείρας» φέρεται να είναι ο Αλβανός συλληφθείς, συγγενής του οποίου κανόνιζε τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών. Ο εν λόγω Αλβανός είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση κάνναβης, συνολικού βάρους 200 κιλών, στην Ιταλία.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα για την αγορά της κοκαΐνης είχαν εξασφαλιστεί από την αλβανική μαφία, η οποία πλέον δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο των ερευνών που εξακολουθεί να πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τις Αρχές άλλων κρατών, έχουν ήδη συλληφθεί – πλέον των τριών προαναφερθέντων – ακόμη έξι άτομα στο Εκουαδόρ, σε αντίστοιχη επιχείρηση. Άλλα δύο συνελήφθησαν σήμερα στην ίδια χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους άνω των 300 κιλών. Τα ναρκωτικά, που προορίζονταν για Αυστραλία, εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο σκάφος που φέρει την ονομασία «Sunset», το οποίο διέθετε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την απόκρυψή τους.
Διεθνείς επιχειρήσεις

Η επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα για την εξάρθρωση του συγκεκριμένου πολυπλόκαμου κυκλώματος δεν είναι η μοναδική.

Παράλληλες επιχειρήσεις διεξάγονται και σε άλλες χώρες με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων ομάδων δίωξης ναρκωτικών. Πέραν της Αυστραλίας, η σπείρα φέρεται να διακινούσε ναρκωτικές ουσίες -κυρίως κοκαΐνη- και σε άλλες χώρες, κυρίως ανεπτυγμένες, σε Ευρώπη, ΗΠΑ, κ.ο.κ.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει να πραγματοποιεί εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων εμπλεκομένων στο διεθνές κύκλωμα ή ποσοτήτων ναρκωτικών.


Συγχαρητήρια στους αξιωματικούς για την εξάρθρωση του κυκλώματος από την Όλ. Γεροβασίλη
Την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να συγχαρεί τους αξιωματικούς για τη μεγάλη επιτυχία με την εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης.

Η κα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό, αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο, και τον γενικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη, παρέμεινε στη Δίωξη Ναρκωτικών για περίπου μισή ώρα, όπου συνομίλησαν με τον Aττικάρχη υποστράτηγο Ανδρέα Βασιλόπουλο, τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχο Γεώργιο Κανέλλο και τον διευθυντή της Υπηρεσίας Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο, ενώ στη συνέχεια είδαν και συνεχάρησαν τους αξιωματικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης