Ο μικρός οικισμός του Αγίου Γεωργίου Μεσσηνίας ( Δήμος Οιχαλίας)  βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Μάλιζα, σε υψόμετρο 200 μέτρων. Απέχει 3 χιλιόμετρα από το Δώριο και 3,5 χιλιόμετρα από το Κοπανάκι. Ο Άγιος Γεώργιος ανήκει στα Σουλιμοχώρια της περιοχής.

Στο χωριό, ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί στα σοκάκια με τα πετρόκτιστα σπίτια και να απολαύσει τον καφέ του στην πλακόστρωτη πλατεία με την πέτρινη βρύση και τον ναό του Αγίου Γεωργίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από την είσοδο του χωριού μπορεί, επίσης, να δει την εκκλησία της Αγίας Ελένης. Στα δυτικά του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται η θέση «Λούρι», όπου πιστεύεται ότι ήταν κτισμένη η αρχαία πόλη Όλουρις. Μάλιστα, στο παρελθόν, στην τοποθεσία, έχουν βρεθεί αρκετά τμήματα σπασμένων αγγείων («όστρακα»).

Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται σήμερα προάστιο του Δωρίου και πολλοί τον επιλέγουν για να φάνε στις ταβέρνες της πλατείας του. Στον Άγιο Γεώργιο δραστηριοποιείται πολιτιστικός σύλλογος, ο οποίος πραγματοποιεί κατά καιρούς  και εξωραϊστικά έργα στο χωριό.

Δείτε το βίντεο από drone του Φώτη Παναγιωτόπουλου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης