Έχασε τελικά τη ζωή του, ο 40χρονος άνδρας από την Σλοβακία ο οποίος επιχείρησε το μεσημέρι της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου, να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου, αλλά έπεσε από τη θέση «Λούκι» σε χαράδρα βάθους 60 μέτρων.

Ο 40χρονος ήταν μέλος ενός γκρουπ ορειβατών από τη Σλοβακία που έμεναν στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης», σε υψόμετρο 2.697 μέτρων. Μαζί με τους υπόλοιπους ορειβάτες ανέβαιναν στον Μύτικα, ωστόσο ο άτυχος Σλοβάκος γλίστρησε από τη θέση «Λούκι» περίπου 100 μέτρα πριν φτάσει στην κορυφή και έπεσε σε χαράδρα βάθους 60 μέτρων. Το πιθανότερο είναι πως ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, υπήρξε άμεση κινητοποίηση από την ορειβατική ομάδα του Πυροσβεστικού Σώματος η οποία προσέγγισε τον χωρίς αισθήσεις άνδρα και τον μετέφερε στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος».

Στη συνέχεια παραδόθηκε σε Ε/Π Super Puma της Αεροπορίας Στρατού και διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο άτυχος 40χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατός του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νοσηλεύεται τραυματίας ο 47χρονος Έλληνας ορειβάτης

Παράλληλα στο νοσοκομείο Κατερίνης νοσηλεύεται ο 47χρονος Έλληνας ορειβάτης, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι το απόγευμα του Σαββάτου (24/9). Ο 47χρονος διασώθηκε από δύο κλιμάκια με οκτώ πυροσβέστες από το Λιτόχωρο Πιερίας και την 2η ΕΜΑΚ, παρελήφθη από ελικόπτερο Super Puma και έπειτα παραδόθηκε σε πλήρωμα του ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης