Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή ανάμεσα στην Πέτρα και το Μόλυβο στη Μυτιλήνη. Η φωτιά απείλησε νωρίτερα παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχεία.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι πάνω από το λιμάνι της Πέτρας σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καβάκι. Η φωτιά ξεκίνησε από τον δρόμο, και λόγω των πολύ ισχυρών βοριάδων που πνέουν στην περιοχή, γρήγορα ανέβηκε τον λόφο. Μέχρι στιγμής έχει καεί ένα ποιμνιοστάσιο και μια αποθήκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 9 οχήματα, εθελοντές με υδροφόρες του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ενώ γίνονται ρίψεις από αέρος με 2 Ε/Π και 4 Α/Φ.

Η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη. «Η μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα, των εθελοντών και των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, έχουν συμβάλλει ώστε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε σύντομα καλά αποτελέσματα και θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για μερικό έλεγχο. Το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για επιπλέον εναέρια μέσα τα οποία έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαχείριση αυτής της δύσκολης πυρκαγιάς», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Λέσβου, κ. Γιώργος Ντίνος.

Δείτε φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο: 

Με πληροφορίες από nealesvou.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης