Παγώνη: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Αλλαγή χρονιάς μόνοι μας»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020, 10:08
Παγώνη: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Αλλαγή χρονιάς μόνοι μας»

«Ρεβεγιόν μπορούμε να κάνουμε μόνο με διψήφια νούμερα (κρουσμάτων). Αν προσπαθήσουμε, μπορούμε να πετύχουμε διψήφια νούμερα» σημείωσε η κα. Παγώνη. 

«Δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αυτό σημαίνει συνωστισμός. Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας». Αυτό επισήμανε για τη διασπορά του κορωνοϊού η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, σχολιάζοντας ότι τα 1000 με 2000 κρούσματα ημερησίως είναι απίθανο σενάριο.

«Εάν όντως ισχύσουν τόσα κρούσματα, τα πράγματα θα είναι παρά πολύ δύσκολα» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προειδοποιώντας ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε στις γιορτές.  

«Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είναι πηγή μετάδοσης όταν είναι ο ένας πάνω στον άλλο και τον χειμώνα τα παράθυρα δεν θα είναι ανοιχτά. Πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα και στο σπίτι» ανέφερε ακόμα.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολίασε επίσης ότι «αν δεν φοράμε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους, τα πράγματα δυσκολεύουν», κάνοντας λόγο για πολύ ελαφρά κάμψη κρουσμάτων στην Αττική που δεν επαρκεί, ενώ τόνισε ότι η μάσκα θα βοηθήσει πολύ και στη γρίπη.

«Ξεκινάνε (τον χειμώνα) οι γρίπες και οι άλλες ιώσεις» υπενθύμισε. «Τα συμπτώματα γρίπης-COVID είναι ίδια περίπου. Στη γρίπη είναι λίγο διαφορετικά, απλό συνάχι, δεν έχουμε δύσπνοια. Στον COVID αναπτύσσεται πυρετός πάνω από 38, αλλά ξεκινάει με δέκατα, κάποιος δεν το συνειδητοποιεί αμέσως» κατέληξε. 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020, 10:18