Πάτρα: Εμπρηστικές επιθέσεις στις καρναβαλικές κατασκευές!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 08:49
Πάτρα: Εμπρηστικές επιθέσεις στις καρναβαλικές κατασκευές!

Άγνωστος ή άγνωστοι προχώρησαν σε εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον καρναβαλικών κατασκευών τα ξημερώματα της Τρίτης στο κέντρο της Πάτρας, προκαλώντας κινητοποίηση σε αστυνομία και Πυροσβεστική.

Πιο συγκεκριμένα, στις 05.00 το πρωί, αυτοκίνητο με σκούρο χρώμα στάθμευσε απέναντι από το Δημαρχείο της Πάτρας. Ένας άνδρας που βγήκε από το όχημα κατευθύνθηκε προς την πόρτα του κτηρίου όπου έχει τοποθετηθεί καρναβαλική κατασκευή και την πυρπόλησε, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στην καρναβαλική φιγούρα όσο και στην πρόσοψη του δημαρχείου.

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ήταν μια δημοτική υπάλληλος, η οποία εκείνη την ώρα κατευθυνόταν προς το δημοτικό κατάστημα για εργασία. Όπως είπε η ίδια στο tempo24.news, είδε τον άνδρα που κατευθυνόταν από το σταθμευμένο αυτοκίνητο προς το δημαρχείο και στην αρχή νόμισε ότι επρόκειτο για υπάλληλο διανομής Τύπου. Ωστόσο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και ενώ είχε πλησιάσει ακόμη περισσότερο, είδε φλόγες να ξεπηδούν από την καρναβαλική κατασκευή και τον δράστη με γρήγορες κινήσεις να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο. Το όχημα, στο οποίο δεν έχει διακριβωθεί ακόμη αν επέβαινε και δεύτερο άτομο, κατευθύνθηκε στην οδό Βότση και εξαφανίστηκε.

Αμέσως η υπάλληλος ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πλήρωμα της οποίας έφτασε πολύ γρήγορα στο σημείο και κατάφερε να σβήσει τη φωτιά, ενώ ειδοποιήθηκε άμεσα και ανώτερη υπάλληλος του δήμου.

Περίπου 45 λεπτά αργότερα (λίγο πριν από τις 06.00 το πρωί), πιθανότατα ο ίδιος ή οι ίδιοι δράστες πυρπόλησαν καρναβαλική κατασκευή που έχει τοποθετηθεί στην Ακτή Δυμαίων (και Τριών Ναυάρχων). Διερχόμενοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και επί τόπου έφθασαν τρεις άνδρες με ένα όχημα που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά. Το όχημα με τον ή τους επιβαίνοντες αναζητεί η αστυνομία, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους στα Ζαρουχλέικα και στα Συχαινά.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το tempo24.gr:

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020, 09:06