Ένταση και επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018, 13:10
Ένταση και επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο
Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου είναι προγραμματισμένες για σήμερα στην Αθήνα, καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που ο μαθητής έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα.

Στις 18.00 έχει προγραμματιστεί ακόμη μία πορεία, με το ραντεβού να δίνεται επίσης στα Προπύλαια. 

Video από το Facebook του zougla.gr

Λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ και έπεσαν τα πρώτα δακρυγόνα έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στη Σταδίου, ενώ έγιναν και 10 προσαγωγές. Όπως καταγγέλλουν διαδηλωτές, δέχθηκαν αναίτια επίθεση από αστυνομικούς, με αποτέλεσμα κάποιοι να τραυματιστούν και να γεμίσουν αίματα.

Στις 21.00 έχει διοργανωθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

Παράλληλα, ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης και στις 18.00 σε πολλές πόλεις, όπως σε Πάτρα, Λάρισα, Κομοτηνή, Χανιά, Ιωάννινα και Μυτιλήνη.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Για ακόμη μία χρονιά, τα μέτρα ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία θα είναι δρακόντεια. Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ στα μέτρα που θα ληφθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, να συμμετέχουν, όπως άλλωστε και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν θα είναι ανάλογα με αυτά στο Πολυτεχνείο, ενώ θα υπάρχουν αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις σε αστυνομικά τμήματα και κτήρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, και θα παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων κυρίως έξω από κτήρια που τελούν από κατάληψη. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι πιθανό να αποτελέσουν ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις.

Επίσης, συνεχείς πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιούν το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά «drones».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018, 14:38