Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης 

Μετά την εκτέλεση του επιχειρηματία από την Αυστραλία, Γιάννη Μακρή στη Βούλα, το τμήμα ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ , για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έγινε αποδέχτης διαφόρων πληροφοριών που προσκόμισαν ξένες υπηρεσίες ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενδιαφέρον των διωκτικών Αρχών είχε επικεντρωθεί στον εκτελεστή, ενώ παράλληλα διεξαγόταν και έρευνα για τις διασυνδέσεις του δολοφονηθέντος επιχειρηματία με τα αλληλοσυγκρουόμενα κυκλώματα της αυστραλιανής μαφίας.

Στο τμήμα ανθρωποκτονιών έφτασε και η πληροφορία σχετικά με το προφίλ ενός πιθανού υπόπτου με βουλγάρικο διαβατήριο αλλά και όπως επισημαίνουν οι πληροφορίες, με τουρκική καταγωγή. Από τη διασταύρωση των πληροφοριών προέκυψε πως αυτό το συγκεκριμένο άτομο ενδεχομένως να είχε εμπλακεί στη δολοφονία της Βούλας. Το μεσημέρι της Τρίτης, ο Βούλγαρος, τουρκικής καταγωγής εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας. Το τμήμα ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ., γνώριζε πως ο Βούλγαρος αυτός είχε φτάσει πολύ πρόσφατα στην Αθήνα, προερχόμενος από την χώρα καταγωγής του. Ο εντοπισμός του έγινε στο ξενοδοχείο «ΚΡΕΟΛΗ» στα νότια προάστια.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το υλικό που είχε συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ., προέκυπτε πως ο άνθρωπος αυτός μετά την εκτέλεση του Γιάννη Μακρή, αναχώρησε αμέσως από την Ελλάδα για τη Βουλγαρία, οπότε λογικά η επάνοδός του στη χώρα μας θα έπρεπε να συνδέεται με την εκτέλεση ενός νέου συμβολαίου θανάτου. Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε πως προέχει άμεσα η σύλληψή του και πως στη συνέχεια θα έπρεπε να διερευνηθεί ο λόγος της επανόδου του στη χώρα μας.

Την εκτέλεση του σχεδίου σύλληψης ανέλαβε το τμήμα ανθρωποκτονιών, το οποίο την Τρίτη το μεσημέρι περικύκλωσε το ξενοδοχείο.

Χρησιμοποιήθηκαν βαρύς οπλισμός αλλά και ειδικά οχήματα της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο Βούλγαρος εκτελεστής του Γιάννη Μακρή, επιχείρησε να αντισταθεί, χωρίς όμως να κάνει χρήση όπλων. Μετά από σύντομη πάλη, εξουδετερώθηκε και μεταφέρθηκε στα κεντρικά της ΓΑΔΑ.

Η Αστυνομία τώρα ερευνά τους λόγους για τους οποίους ο εκτελεστής επανήλθε στην Ελλάδα, αφού όπως προκύπτει εξειδικεύεται στην εκτέλεση συμβολαίων θανάτου.

Ποιος ήταν λοιπόν ο επόμενος στόχος του; Άραγε το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ των φραξιών της Αυστραλιανής μαφίας συνεχίζεται σε ελληνικό έδαφος; Στα ερωτήματα αυτά προσπαθεί να απαντήσει το τμήμα ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ., ανακρίνοντας τον Βούλγαρο εκτελεστή.

Το σημείο σύλληψης του Βούλγαρου εκτελεστή. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν την ώρα που πήγαινε προς το αυτοκίνητό τουΣτα κεντρικά της ΓΑΔΑ παρουσιάστηκε και η δικηγόρος Παναγιωτίδη, η οποία φέρεται να έχει αναλάβει την υπόθεση για λογαριασμό του Βούλγαρου πελάτη της, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr  ενδέχεται σε αυτή την ιστορία να εμπλακεί άλλος πολύ γνωστός ποινικολόγος.

Ανακουφισμένη από τις εξελίξεις, η σύζυγος του Γιάννη Μακρή, Βικτώρια Καρύδα ευχαρίστησε την ΕΛΑΣ και ευχήθηκε οι έρευνες να ολοκληρωθούν άμεσα. Το μοντέλο που έχει αποφύγει κάθε δημόσια τοποθέτηση τους τελευταίους πέντε μήνες, από τη στιγμή, δηλαδή, που δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι τους στο Πανόραμα Βούλας ο σύζυγός της, σήμερα, επιστρέφοντας στο σπίτι της, έκανε λακωνικές δηλώσεις στους δημοσιογράφους. «Χαίρομαι που τον έπιασαν. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Εύχομαι το χειρότερο γι’ αυτόν τον άνθρωπο» ανέφερε σχετικά με τη σύλληψη του εκτελεστή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης