Βίντεο – φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Συναγερμός σήμανε νωρίς το βράδυ, γύρω στις 20:05, της Παρασκευής μετά από πτώση ανήλικου αγοριού στις ράγες του προαστιακού σε αφύλακτη διάβαση στον Ταύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συμβάν έγινε στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως, στο ύψος της Μηθύμνης 1. Σύμφωνα με πληροφορίες το 16χρονο αγόρι χτυπήθηκε από το τρένο και φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Τζάνειο, όπου διασωληνώθηκε. Για τον απεγκλωβισμό του επιχείρησαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Μαρτυρίες από το σημείο αναφέρουν στη «Ζούγκλα» ότι το πρόβλημα έγκειται στο οτι η διάβαση των πεζών για το τρένο είναι αφύλακτη και χωρίς φωτισμό. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, αυτόπτης μάρτυρας εξηγεί ότι «η διάβαση είναι εδώ και δεν έχεις ορατότητα. Το παιδί δεν είδε το τρένο».

«Η διάβαση είναι αυτή (φωτογραφία 1 και 2) και πίσω έχει τρία γήπεδα και μπροστά έχει φροντιστήρια μελέτης παιδιών. Τα τρένα περνούν κάθε 15 λεπτά!»

Στην ερώτηση αν ήταν εδώ παρούσα η ίδια την ώρα του ατυχήματος λέει «ήμουν απέναντι στο σπίτι μου, πάτησε (το τρένο) το παιδί και μετά κόρνανε, αφού το χτύπησε».

«Απλά καθαρίσανε και δεν κάνανε τίποτα άλλο. Ο οδηγός» τόνισε η ίδια «δεν έχει ορατότητα από εκεί να δει τους πεζούς εδώ πέρα. Κάθε μέρα που μένουμε απέναντι, κάθε μέρα βλέπουμε τα παιδιά μας που κινδυνεύουν σε αυτή την διάβαση – και σε αυτήν και στην επόμενη».

Και συνεχίζει «που να απευθυνθουμε; Δεν ακούει κανένας. Εδώ βγάλανε ότι το παιδί θέλει να αυτοκτονήσει!»

Στην ερώτηση ποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, άλλος αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει: «ο σεκιούριτι». «Εγώ ήμουν απέναντι και το είδα το παιδί που ήταν να περάσει. Σφύριζα, έκανα έρανα και δεν άκουσα κανένα σφύριγμα» αναφέρει.

«Το σφύριγμα έγινε αφού το πάτησε το παιδί» συμπλήρωσε η γυναίκα «μετά κόρναρε» και διευκρίνισε «και περνάνε με πολύ μεγάλη ταχύτητα τα τρένα, δεν κόβουν καθόλου, κάθε δέκα λεπτά».

«Και έχει έναν σεκιούριτι εκεί, δεν υπάρχει περίπτωση να ελέγξει όλη αυτή τη περιοχή, ειδικά σε σκοτάδι» εξηγεί ο ίδιος.

«Που είναι ο φωτισμός; Δειξτε παρακαλώ που είναι ο φωτισμός» αναφέρει η γυναίκα δείχνοντας το σημείο της διάβασης.

Φωτογραφία της διάβασης (εικόνα 1)

Φωτογραφία της διάβασης (εικόνα 2)

Δείτε εικόνες από το σημείο:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης