Πολλά βίντεο έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες που απεικονίζουν περιστατικά αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη αλλά και σε άλλες περιστάσεις, και τώρα έρχεται στο φως ένα ακόμα στιγμιότυπο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο. 

Το εν λόγω βίντεο δημοσιοποιήθηκε σε ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Κόντρα και καταγράφηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη την Τρίτη, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο πάνελ της εκπομπής, όπου δηλώνεται μεταξύ άλλων πως το βίντεο ελέγχθηκε για τη γνησιότητά του, ενώ στη συζήτηση συμμετέχει και ο άνθρωπος που κατέγραψε το υλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο, λοιπόν, φαίνεται μία βόμβα μολότοφ να εκτοξεύεται από την πλευρά όπου βρίσκονται οι αστυνομικοί προς εκείνη των διαδηλωτών. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο στο οπτικό υλικό εάν η βόμβα αυτή φεύγει από τα χέρια αστυνομικού, το γεγονός ότι φεύγει από την πλευρά των αστυνομικών και καταλήγει κοντά στα πόδια των διαδηλωτών έχει προκαλέσει αντιδράσεις και εγείρει ερωτήματα.

Στην ίδια εκπομπή παρενέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας πως η ομάδα ΔΡΑΣΗ πρέπει να διαλυθεί όπως είχε διαλυθεί η ομάδα ΔΕΛΤΑ και τονίζοντας πως το βίντεο αυτό χρήζει σοβαρής διερεύνησης και απάντησης από την κυβέρνηση. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό το βίντεο αυτό που βλέπουμε και απαιτεί απαντήσεις. Δεν υπάρχει καλό σενάριο για την κυβέρνηση, καθώς είναι ξεκάθαρο πως αυτή η μολότοφ έχει φύγει είτε από τα χέρια αστυνομικού, είτε έχει φύγει από χέρια ανθρώπου που μπορεί να μη φοράει στολή αλλά ήταν δίπλα στους αστυνομικούς και άρα υπάρχει ευθύνη».

«Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απάντηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει σε αυτό αλλά και συνολικά για τις σκηνές βίας που είδαμε το τελευταίο διάστημα» κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος, προαναγγέλλοντας πως το ζήτημα θα αναφερθεί στη συζήτηση στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρεται πως το βίντεο όπως προβλήθηκε και όπως θα το δείτε παρακάτω έχει υποστεί τεχνική επεξεργασία ώστε να είναι πιο ευδιάκριτο το επίμαχο στιγμιότυπο. 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης