Σάλο και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει την κακοποίηση μια γάτας.

Συγκεκριμένα στο βίντεο φαίνεται ένας άντρας, ο οποίος κάθεται σε μια ψαροταβέρνα και προσπαθεί να δελεάσει με φαγητό μια πεινασμένη γατούλα, ενώ στη συνέχεια την κλωτσάει με δύναμη και τη ρίχνει στη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στα social media: «ο άντρας πήγε μαζί με την παρέα του στην ψαροταβέρνα «Στέλλα» στην Αιδηψό (Άγιος Γεώργιος Λιχάδος). Κορόιδευε το ζώο, έπαιζε με την πείνα του, γέλαγε που το κλώτσησε και το έριξε στην θάλασσα. Η παρέα του ακούγεται ξεκάθαρα στο βίντεο να χασκογελάει ενώ δεν ακούγεται κανένας να τον σταματάει, μάλιστα αποπειράται αμέσως μετά να κάνει ακριβώς το ίδιο και στην άλλη γατούλα».

Η χρήστης που ανήρτησε το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεοδωρικάκος: Να εντοπιστεί ο δράστης και να εφαρμοστεί ο νόμος για την προστασία των ζώων

Το περιστατικό προκάλεση την άμεση αντίδραση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο Υπουργός επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα, ζητώντας να βρεθεί ο δράστης που κλώτσησε γατάκι για να πέσει στη θάλασσα. Ο Υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Δείτε την αντίδραση του άνδρα, ο οποίος κακοποίησε το ζώο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης