Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019, 07:27
Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια

Βίντεο - φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε τέσσερα κτήρια στην περιοχή των Εξαρχείων που τελούσαν υπό κατάληψη, εντοπίστηκαν συνολικά 143 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ προσήχθησαν τρία άτομα.

Ειδικότερα, οι 143 αλλοδαποί ήταν σε δύο κτήρια στην οδό Σπύρου Τρικούπη, ενώ τα τρία άτομα που προσήχθησαν διέμεναν σε κτήριο επί της οδού Καλλιδρομίου. Από τα τρία αυτά άτομα, οι δύο είναι Έλληνες και ο τρίτος αλλοδαπός. Όσον αφορά το τέταρτο κτήριο, που τελούσε υπό κατάληψη, στην οδό Φωτήλα, ήταν άδειο την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης. Όλοι οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά στα τέσσερα αυτά κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη.

 

 

 

Περισσότεροι από 100 πρόσφυγες

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τουλάχιστον 100 πρόσφυγες. Αναλυτικά, από την κατάληψη της Σπύρου Τρικούπη 17 βγήκαν περίπου 60 μετανάστες. Ενώ από αυτήν της Σπύρου Τρικούπη 19 βγήκαν περίπου 70. Από την κατάληψη Gare στην Καλλιδρομίου βγήκαν τρεις μετανάστες, ενώ είναι η 4η φορά που εκκενώνεται το συγκεκριμένο κτήριο. Τέλος, στην κατάληψη Rosa στην οδό Ασημάκη Φωτήλα 18 δεν βρέθηκε κανένας.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019, 12:36