Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Γραμματικό Λαντζοΐου στον Πύργο της Ηλείας.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει φτάσει να απειλεί χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας. Πιο συγκεκριμένα, οι φλόγες απειλούν τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά και Πουρνάρι, ενώ ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι έτοιμος για να πραγματοποιήσει ενδεχόμενη εκκένωσή τους, αν χρειαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι κάτοικοι της κοινότητας Χελιδόνι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν συγκεντρωθεί, για προληπτικούς λόγους, σε ασφαλές σημείο της κοινότητας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν αυτήν την στιγμή έχουν ενισχυθεί σημαντικά, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. 

Επί τόπου βρίσκονται 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης συντρέχουν το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο μαζί με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλο, έχει ζητήσει μεγαλύτερη συνδρομή από εναέρια μέσα. 

Οι δυνάμεις παρόλο που ενισχύθηκαν, η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η φωτιά έχει περάσει σε δάσος που δεν είχε καεί το 2007.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το πύρινο μέτωπο:

 

 

 

Με πληροφορίες από ilialive, patrisnews, protinews

Φωτογραφίες: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης