Σε ένα self test την εβδομάδα θα υποβάλλονται μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία από σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, όσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί, θα μπαίνουν πλέον στις σχολικές αίθουσες έχοντας υποβληθεί σε ένα self test την εβδομάδα, το οποίο θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την προμήθεια των self test, οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να προμηθευθούν από τα φαρμακεία έως και την Τρίτη 5 Απριλίου, τρία δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Υπενθυμίζεται πως οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για Covid-19.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης