Φωτογραφίες-Βίντεο: Χάρης Γκίκας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο σχετικά με τη στείρωση των ζώων πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής, στο Σύνταγμα, κυνηγετικοί σύλλογοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκεντρωμένοι, με πανό και συνθήματα όπως «Ναι στην κυνοφιλία» και «Όχι στην οριζόντια, υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων», εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο εν λόγω νομοσχέδιο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση των διοργανωτών της συγκέντρωσης:

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/05/2021 ΣΤΙΣ 11:00

Αγαπητοί συνάδελφοι κυνόφιλοι – κυνηγοί ιδιοκτήτες δεσποζόμενων σκύλων και γατιών ήλθε η ώρα να διατρανώσουμε την δυσαρέσκειά μας για τις κυβερνητικές αποφάσεις, τόσο για την απαγόρευση της κυνηγετικής δραστηριότητας τον χειμώνα που μας πέρασε, όσο και για το ν/σ έκτρωμα που έφερε προς διαβούλευση η κυβέρνηση και προβλέπει την υποχρεωτική στείρωση – ακρωτηριασμό όλων των δεσποζόμενων ζώων. 

Πέραν όλων των άλλων, το ν/σ αυτό θα συμβάλλει στην κατάργηση της ερασιτεχνικής εκτροφής, της σπονδυλικής στήλης της κυνοφιλίας.

Προβλέπει τη σύσταση γραφείου και τηλεφώνου καταγγελιών, μετατρέποντας τη χώρα σε εφιάλτη καταδοτών και παραδίδει τις γειτονιές στα κέφια και τις ορέξεις του κάθε ψυχάκια… 

Όλοι μας έχουμε διαβάσει αυτές τις κατάπτυστες διατάξεις, οι οποίες έτυχαν αυστηρής κριτικής από τους επιστήμονες, τόσο τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Ελλάδος, όσο και από μεμονωμένους άξιους κτηνιάτρους. 
Πέρα από κάθε λογική, πέρα από τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε. για τα δικαιώματα των δεσποζόμενων ζώων όπως αυτά εκφράζονται από τους παγκόσμιους οργανισμούς, η κυβέρνηση προχωρεί σε ολισθηρά μονοπάτια, που μόνο κακό θα κάνουν στη χώρα και θα την εκθέσουν παγκοσμίως, καθώς είναι σίγουρη η καταγγελία και η προσφυγή σε όλους τους οργανισμούς, όπου και αν αυτοί εδρεύουν, ανά την υφήλιο.

Όλοι στο Σύνταγμα λοιπόν θα γίνει τσουνάμι για όσους επιβουλεύονται την ακεραιότητα των σκυλιών μας και των γατιών μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης