Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:38 το πρωί του Σαββάτου (22/4) στην Εύβοια, ενώ έγινε αισθητή ακόμα και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11,1 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr ήρθε σε επικοινωνία με το Πυροσβεστικό Σώμα Ευβοίας το οποίο μας ενημέρωσε πως δεν έχουν υπάρξει αναφορές για εγκλωβισμένους κατοίκους και ζημιές προς το παρόν.

Τσελέντης στο zougla.gr: «Δεν προκαλεί ανησυχία – Είναι εξέλιξη του σεισμού της Ευβοίας των 5,5 Ρίχτερ στις 29 Νοεμβρίου​»​​​​​​

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, μίλησε με τη «Ζούγκλα» και διαβεβαίωσε πως δεν ενυπάρχει κίνδυνος, ούτε λόγος ανησυχίας καθώς «αποτελεί εξέλιξη του σεισμού της Ευβοίας των 5,5 Ρίχτερ στις 29 Νοεμβρίου 2022. Δεν προκαλεί ανησυχία». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια εξήγησε: «Είχαμε δύο μετασεισμούς, οπότε και το φαινόμενο θα εξασθενίσει». 

 

Η ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις μέσα σε λίγα λεπτά

Δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις ακολούθησαν με τη δεύτερη δόνηση έντασης 3,3 Ρίχτερ να σημειώνεται 2 χλμ. νοτιοδυτικά των Ζαράκων στις 12:06 μ.μ. και την τρίτη δόνησης ένταση 3,5 Ρίχτερ στο ίδιο σημείο, λιγα λεπτά αργότερα, στις 12:53 μ.μ.

Μετασεισμικη δόνηση 3,3 Ρίχτερ

Μετασεισμικη δόνηση 3,5 Ρίχτερ

«Καθυστερημένος μετασεισμός» λέει ο Ευ. Λέκκας στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ

«Το παρακολουθούμε» λέει ο κ. Ευθύμης Λέκκας στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντάς τον «καθυστερημένη μετασεισμική ακολουθία» προηγουμένων δονήσεων.

«Πρόκειται για ένα ρήγμα που είχε δώσει σεισμική ακολουθία και τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο στην περιοχή» αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας σχετικά με τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 11:38, σύμφωνα με την αυτόματη εφαρμογή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της περιοχής Ζάρακες Ευβοίας.

Όπως τονίζει ο κ. Λέκκας, σύμφωνα με μια πρώτη έρευνα δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή. «Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές της Αθήνας και κυρίως στα βόρεια προάστια. Πρέπει να παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου αλλά δεν νομίζω να έχουμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα με κάποιον πολύ μεγαλύτερο σεισμό», σημειώνει και προσθέτει ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν αναμένεται να συνεδριάσει η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ.

Η στιγμή της δόνησης στον τηλεοπτικό αέρα 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης