Ο δρόμος για τον εμβολιασμό δικαστών, δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων, όπως φαίνεται, θα περάσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο καλείται να αποφασίσει αν θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης.

Το θέμα της άμεσης ένταξης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού έφτασε και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την αίτηση που κατέθεσε δικηγόρος των Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικηγόρος Αντώνης Ξενάκης ζητάει να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη κ.λπ. η  παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του κράτους να συμπεριλάβουν τους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό τους. Επίσης με αίτησή του ζητεί παράλληλα να εκδοθεί και προσωρινή διαταγή υποστηρίζοντας ότι πρέπει να υπαχθούν στην κατηγορία 8β του προσωπικού υπηρεσιών κρίσιμων τομέων της κρατικής λειτουργίας και να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Τέλος, σημειώνει ο κ. Ξενάκης ότι ο αριθμός των καθημερινών εμβολιασμών ανέρχεται στα 55.000 έως 60.000 άτομα, κάτι που σημαίνει ότι το σύνολο των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης μπορεί να εμβολιαστεί μέσα σε δύο με τρεις ημέρες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης