Όχι ένα, όχι δύο… αλλά τρία μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη αποφάσισαν συμπτωματικά πέρυσι το καλοκαίρι να προμηθευτούν ηλεκτρονικό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από τη SIEMENS για τα γραφεία τους. Ακούστε και άλλη σύμπτωση. Οι δύο από τους τρεις ξέχασαν να πληρώσουν..!!! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προμηθεύτηκε εξοπλισμό 140.000  χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ.

Η βόμβα έσκασε χθες το βράδυ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρυσι το καλοκαίρι, παραμονές εκλογών, αγόρασε από τη SIEMENS εξοπλισμό 140.000 ευρώ χωρίς να δώσει ούτε μία δραχμή.  Η αγορά έγινε ενόψει της μετακόμισης του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κτίριο της Χαλκοκονδύλη. Θυμηθείτε ότι τον Ιούλιο του 2007 βρισκόμασταν σε πυρετώδη προεκλογική περίοδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που προέκυψαν από την αποκάλυψη της υπόθεσης, επιδόθηκε σε μια αγωνιώδη κούρσα παρεμβάσεων στα τηλεοπτικά παράθυρα των χθεσινοβραδινών δελτίων ειδήσεων. Εξέδωσε μάλιστα και σχετικό δελτίο τύπου με το οποίο έδωσε την απάντησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν ολίγοις ο νεαρός βουλευτής της Β Αθήνας παραδέχθηκε ότι προμηθεύτηκε  τον πανάκριβο εξοπλισμό της SIEMENS αλλά τόνισε ότι δεν επρόκειτο περί χορηγίας αλλά για αγορά επί πιστώσει. Είπε ότι έκανε συμφωνία με την εταιρεία να πληρώσει σ’ ένα χρόνο,  όπως και έπραξε. «Τα τρία πρώτα τιμολόγια αξίας 93.277 ευρώ εξοφλήθηκαν πλήρως από 14 Ιανουαρίου μέχρι 21 Μαρτίου 2008 ενώ το τελευταίο τιμολόγιο εξοφλήθηκε πλήρως στις 2 Ιουνίου 2008». Αυτή είναι η απάντηση του κυρίου Μητσοτάκη. Δηλαδή μας λέει: «Τα πλήρωσα. Ποιο είναι το θέμα;»

Αν θέλουμε ωστόσο να έχουμε ολοκληρωμένη την εικόνα, θα πρέπει την απάντηση Μητσοτάκη να τη θέσουμε και στο σωστό χρονικό και πολιτικό πλαίσιο.


Προμήθεια εν όψει εκλογών

Παρ’ ό,τι ο κ. Μητσοτάκης διατείνεται ότι η συγκεκριμένη δαπάνη δεν ήταν εκλογική και ότι τον καλύπτει η διάταξη του εκλογικού νόμου, θα πρέπει να τονίσουμε ότι πέρυσι τον Ιούλιο, δεν υπήρχε πολίτης και πολύ περισσότερο πολιτικός ή βουλευτής που να μην γνώριζε ότι τον Σεπτέμβριο πάμε σε εκλογές. Ελπίζουμε να μην θέλει ο κ. Μητσοτάκης να μας πείσει για το αντίθετο. Επίσης όλον αυτόν τον εξοπλισμό προφανώς τον χρησιμοποίησε κατά κύριο λόγο στον προεκλογικό αγώνα. Το ότι δεν τον πέταξε μετά τις εκλογές και συνεχίζει να τον χρησιμοποιεί, δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκλογική δαπάνη… Με την ίδια λογική,  μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι ανακάλυψε το παραθυράκι του νόμου. Καμία δαπάνη δεν θα χαρακτηρίζεται εκλογική πλέον…


Δεν υπάρχει κανένα συμφωνητικό αποπληρωμής

Ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι έκανε προφορική συμφωνία με την εταιρεία να αποπληρώσει την προμήθειά του ένα χρόνο μετά. Αυτόν όμως τον ισχυρισμό του δεν τον αποτύπωσε σε κανένα έγγραφο. Δεν υπάρχει έγγραφο συμφωνητικό ή παραστατικό διακανονισμού πληρωμής. Θα πρέπει να πιστέψουμε τον ίδιο. Βέβαια η φιλική σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο είναι γνωστή και την έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο βουλευτής. Μα… τόσο φίλοι πια;

Άρχισε να πληρώνει μετά την απομάκρυνση Χριστοφοράκου

Αυτό που έχει ιδιαίτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον είναι το χρονικό πλαίσιο των πληρωμών Μητσοτάκη. Ο Βουλευτής της ΝΔ εξόφλησε το πρώτο τιμολόγιο στις 14 Ιανουαρίου 2008. Σας θυμίζουμε ότι ο φίλος –όπως είπαμε- της οικογένειας Μιχάλης Χριστοφοράκος έφυγε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της SIEMENS στις 15 Δεκεμβρίου 2007. Μετά την απομάκρυνση λοιπόν του φίλου, που έκανε την εξυπηρέτηση, βρήκε χρήματα ο βουλευτής για να αρχίσει να πληρώνει το χρέος του στην εταιρεία.

Αποπληρωμή 2 μέρες μετά την καταγγελία στον εισαγγελέα

Έχει επίσης ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξόφλησε το τελευταίο τιμολόγιο ύψους 43.850 ευρώ μόλις στις 2 Ιουνίου 2008, δηλαδή 2 μέρες μετά τις καταθέσεις στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση της SIEMENS «για χορηγίες της εταιρείας σε πολιτικούς και κόμματα».

«Λες Μητσοτάκης και δεν δίνεις μία..»

Για να μην αδικήσουμε την Κατερίνα Μητσοτάκη, θα πρέπει να διακρίνουμε τη δική της περίπτωση ως διαφορετική. Αυτή πλήρωσε. Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν είναι μόνο ο Κυριάκος αλλά και οι δύο αδελφές του που ενεπλάκησαν στην υπόθεση. Τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και η Κατερίνα Μητσοτάκη προμηθεύτηκαν εξοπλισμό της εταιρείας την ίδια περίοδο. Η τελευταία πλήρωσε το ποσό ενώ η Υπουργός Εξωτερικών δέχθηκε την παραίτηση του συνεργάτη της «που ξέχασε να πληρώσει το λογαριασμό». Ο Λεωνίδας Δραγουμάνος που θεωρείται «σκληρός Μητσοτακικός», διετέλεσε για μακρύ χρονικό διάστημα στενός συνεργάτης της κ. Μπακογιάννη. Η πολιτική τους σχέση ξεκινά από την περίοδο της Δημαρχιακής θητείας της Υπουργού και συνεχίστηκε ασφαλώς και στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ο 36χρονος πρώην «νεολαίος» κ. Δραγουμάνος υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας, επειδή ενέπλεξε το όνομα της Υπουργού σ’ αυτήν την ιστορία από προσωπική του αμέλεια. Πρέπει δηλαδή να καταλάβουμε ότι ξέχασε να πληρώσει…      

Διαβάστε επίσης:
10 καυτά ερωτήματα στον Κυριάκο
”Χορηγία” Siemens στον Κυριάκο

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης