Τσακρής: Πιθανό ένα lockdown στην Αττική

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, 17:35
Τσακρής: Πιθανό ένα lockdown  στην Αττική

Την πιθανότητα ενός lockdown και στην Αττική, επεσήμανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Τσακρής, σημειώνοντας παράλληλα πως αυτό θα εξαρτηθεί και από το πόσο θα αντέξει το σύστημα υγείας.

Συγκεκριμένα όπως είπε, με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής «είναι πιθανό ένα lockdown και στην Αττική».

«Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι μόνο τα κρούσματα αλλά και πόσο θα αντέξει το σύστημα υγείας.», είπε ο κ. Τσακρής και συμπλήρωσε πως αυτό θα είναι και το «καμπανάκι» για την Αττική.

«Αν υπάρξει συμμόρφωση της κοινωνίας, θα περιοριστεί το επιδημικό κύμα.»  Την κατάσταση, ωστόσο, δυσκολεύουν και οι καιρικές συνθήκες, όπως ανέφερε.

«Τώρα ξεκινάει το πραγματικό δεύτερο επιδημικό κύμα» επεσήμανε επίσης εξηγώντας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι οι εποχικοί κορωνοϊοί ξεκινούν τέλη Οκτωβρίου και φτάνουν μέχρι Μάρτιο-Απρίλιο σε αντίθεση με το επιδημικό κύμα της γρίπης που είναι πιο κοντό και ξεκινάει αργότερα.

Σε μια βδομάδα θα έχουμε μια πρώτη εικόνα από την απόδοση των μέτρων, ενώ τα μέτρα θα επανεκτιμηθούν την επόμενη βδομάδα, κυρίως για την εστίαση. Η χρήση μάσκας ως μέτρο θα μας συνοδεύει για πολύ καιρό ακόμα, ενώ το καλοκαίρι θα είναι πιο ήπια τα πράγματα.

«Η μάσκα προστατεύει ώστε να έχουμε μικρότερο ιικό φορτίο. Όσο πιο κρύος είναι ο καιρός τόσο πιο εύκολα θα πολλαπλασιάζεται ο ιός.»

Τέλος, είπε ότι τα ΜΜΜ είναι ένα σημείο που θέλει πολλή προσοχή και συμπλήρωσε ότι η τηλεργασία θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, 17:35