Αρνήθηκε, καταθέτοντας στο Ειδικό Δικαστήριο, ο εκδότης της εφημερίδας «Documento», Κώστας Βαξεβάνης, πως η δημοσιογραφική «πηγή» του για σειρά δημοσιευμάτων τα οποία αφορούσαν την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, ήταν ο Δημ. Παπαγγελόπουλος, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Όταν μάλιστα η πρόεδρος ρώτησε ευθέως τον Κώστα Βαξεβάνη εάν οι πληροφορίες του για τα επίμαχα δημοσιεύματα, τα οποία στρέφονταν σε βάρος της κας Ράικου, προέρχονταν από τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο Κώστας Βαξεβάνης προτίμησε να επικαλεστεί το δημοσιογραφικό απόρρητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος: Που τις βρήκατε αυτές τις αναφορές;

Κώστας Βαξεβάνης: Ο δημοσιογράφος έχει το απόρρητο. Μία φορά στα τριάντα χρόνια έσπασα το απόρρητο όταν με μήνυσε ο κ Μανιαδάκης.

Πρόεδρος: Κατά την κατηγορία φέρεται ότι τις διοχέτευσε σε εσάς ο κατηγορούμενος Παπαγγελόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κώστας Βαξεβάνης: Όποιος το λέει πρέπει να το αποδείξει. Κι εγώ κινδύνεψα να βρεθώ εδώ, το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που το λέει.

Το μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσης του Κώστα Βαξεβάνη περιστράφηκε γύρω από την Ελένη Ράικου, ζητώντας μάλιστα όσα πει για την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αλλά και την πρώην εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, «να διαβιβασθούν στο εισαγγελέα προκειμένου να διωχθούν για ψευδορκία».

Ο Κώστας Βαξεβάνης κατηγόρησε την Ελένη Ράικου πως θα έπρεπε να βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, λέγοντας: «Η κα Ράικου ήταν εμπλεκόμενη σε πολλά πράγματα και κατά τη γνώμη μου έπρεπε να ήταν κατηγορούμενη. Είχε, να μην πω προσωπική, σίγουρα οικογενειακή σχέση μέσω του συζύγου της γιατρού, που συμμετείχε στο πρόγραμμα Novartis. Έπρεπε να εξαιρεθεί από την υπόθεση. Ένα ανώτατο στέλεχος της Novartis επιχείρησε να αυτοκτονήσει από τον 11ο όροφο του Χίλτον. Κατά περίεργο τρόπο ζήτησε να μιλήσει με την κυρία Ράικου. Η οικογένεια Ράικου ήταν σχετιζόμενη με τον χώρο του φαρμάκου και τα κόλπα στον χώρο του φαρμάκου».

Αναφερόμενος δε στις σχέσεις του με το Δημ. Παπαγγελόπουλο, ο Κ. Βαξεβάνης είπε: «Τον Παπαγγελόπουλο τον έχω κατεβάσει από τον γάιδαρο, όπως λένε στο χωριό μου».

Νωρίτερα, εξετάστηκε ως μάρτυρας ο δεύτερος επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς όταν ήταν επικεφαλής η Ελένη Τουλουπάκη. Ο εισαγγελέας Στέλιος Μανώλης είπε, μεταξύ άλλων, πως δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη του επικοινωνία Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη την περίοδο εκείνη, ενώ υποστήριξε πως δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις του νόμου για να αποσταλούν αμελλητί στη Βουλή οι αναφορές των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης