Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο νησί της Χίου, όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης, πήγε  να κάνει προσωπική αυτοψία στο νέο Δικαστικό Μέγαρο του νησιού, όπου ο υπέυθυνος του εργοταξίου και μέλος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας τον κλείδωσε μέσα και δεν τον άφηνε να φύγει.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Σταύρος Μιχαηλίδης, βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κατήγγειλε τη στασιμότητα σημαντικών δημόσιων έργων στη Χίο, αλλά και την παρεμπόδιση του έργου του από άτομα με κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια επιτόπιας αυτοψίας στο εργοτάξιο του Δικαστικού Μεγάρου.


Όπως περιέγραψε ο ίδιος σε δημόσια δήλωσή του, κατά την αυτοψία του στο Δικαστικό Μέγαρο, το οποίο χαρακτήρισε ως «ένα γιαπί που παραμένει μισοβαμμένο και απελπιστικά στάσιμο», έγινε μάρτυρας μιας απαράδεκτης και επικίνδυνης πρακτικής: η είσοδός του στον περιβάλλοντα χώρο του εργοταξίου οδήγησε στην παράνομη κράτησή του εντός των εγκαταστάσεων από άτομο που δήλωσε υπεύθυνος εργοταξίου και σύμφωνα με τον βουλευτή είναι μέλος του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας.

«Καλέστε τον εργολάβο, δεν ανοίγω χωρίς την άδειά του», του δήλωσε το συγκεκριμένο άτομο, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις του κ. Μιχαηλίδη για την ιδιότητά του ως εκλεγμένου βουλευτή και το αναφαίρετο δικαίωμά του να ελέγχει την πορεία δημόσιων έργων.

Η στάση αυτή, όπως σημείωσε ο ίδιος, «δεν είναι μόνο αυταρχική, είναι και εντελώς αντισυνταγματική», προσθέτοντας ότι τελικώς αναγκάστηκε να καλέσει την Αστυνομία προκειμένου να απεγκλωβιστεί από το εργοτάξιο.

Ο Σταύρος Μιχαηλίδης δεν περιορίστηκε στην περιγραφή του περιστατικού, αλλά επεσήμανε την ευρύτερη πολιτική διάσταση του ζητήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προφανώς, μέσα σε δέκα λεπτά κάποιος ενημέρωσε τον κομματικό μηχανισμό και ήρθαν να με αποκλείσουν, γιατί δεν τους συμφέρει η αλήθεια. Δεν θα επιτρέψουμε να μας φιμώνουν και να μας φυλακίζουν επειδή αποκαλύπτουμε την εγκατάλειψη των έργων και τα ψέματα της κυβέρνησης».

Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση των έργων υποδομής, υπογραμμίζοντας ότι «το Δικαστικό Μέγαρο, το αεροδρόμιο και το Φράγμα Κόρης Γεφύρι είναι τα τρία μεγάλα έργα που παραμένουν στάσιμα. Κανένα δεν προχωρά όπως υπόσχονται. Ζούμε σε καθεστώς παραπλάνησης και θεσμικής υπονόμευσης».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα και τις αρχές της Χίου να πάρουν θέση, τονίζοντας ότι το περιστατικό δεν είναι προσωπική υπόθεση, αλλά ζήτημα δημοκρατίας, διαφάνειας και σεβασμού στη λαϊκή εντολή.

«Ο βουλευτής δεν είναι διακοσμητικός θεσμός. Έχει χρέος να βλέπει, να ελέγχει και να λογοδοτεί στους πολίτες», υπογράμμισε, στέλνοντας μήνυμα πολιτικής υπευθυνότητας και αποφασιστικότητας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης