Με τη μαζική συμμετοχή του κόσμου και τη στήριξη των πολιτικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων του τόπου, καθώς και των τοπικών φορέων και συλλόγων, πραγματοποιήθηκε το Συλλαλητήριο ενάντια στα μεταλλεία που διοργάνωσε το Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια-Πάικο, το απόγευμα της Πέμπτης, στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επρόκειτο για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών στο Κιλκίς, τόσο σε παλμό όσο και σε συμμετοχή. Η πλατεία Ειρήνης ήταν γεμάτη από απλό κόσμο που ήρθε να διαμαρτυρηθεί και να ενώσει τη φωνή του κατά των σχεδίων ανάπτυξης, που ετοιμάζει η πολιτεία για την περιοχή.

Στην εκδήλωση βρέθηκε και μίλησε και ο Γάλλος οικονομολόγος Φιλίπ Ζουρό ο οποίος υπογράμμισε ότι εάν η επένδυση προχωρήσει αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο για τον τόπο, ενώ χαρακτήρισε καταδικασμένους αυτούς που θα μείνουν στα σπίτια τους. Το θέμα όπως είπε δεν είναι απλά πολιτικό, αλλά υπαρξιακό. Ανέφερε επίσης, ότι τακτική των εταιρειών εξόρυξης χρυσού προκειμένου να κάμψουν τις όποιες τοπικές αντιδράσεις και παράλληλα, να προχωρούν στο καταστροφικό έργο τους, είναι να ξεγελούν τον κόσμο προσφέροντας για παράδειγμα υποτροφίες σε τοπικό επίπεδο και άλλες παρόμοιες παροχές που λειτουργούν ως «τυράκι» για τους κατοίκους.

Παρακολουθήστε απόσπασμα από την ομιλία του κ. Ζουρό:

Μετά το πέρας των ομιλιών, το πλήθος με συνθήματα και πανό ανά χείρας πραγματοποίησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Δείτε τις φωτογραφίες:



Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά, με πληροφολίες από gnomikilkis.blogspot.de

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης