Δικαστήριο στην Αίγυπτο προχώρησε χθες στην αναστολή της απόφασης σύμφωνα με την οποία θα αποσύρονταν τα ονόματα των Hosni Mubarak και της συζύγου του, Suzanne από δημόσιους χώρους. Την περίοδο της παντοδυναμίας του πρώην ηγέτη της αφρικανικής χώρας, κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν την τάση να αλλάζουν τις ονομασίες δρόμων, σχολείων, στρατιωτικών εγκαταστάσεων και νοσοκομείων, δίνοντας τους άλλες που παρέπεμπαν στον Αιγύπτιο πρόεδρο και στην οικογένειά του προκειμένου να εξασφαλίσουν την εύνοιά του.
Μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις που οδήγησαν στην πτώση του Hosni Mubarak αποφασίστηκε να ξεκινήσει η «απόσυρση» των επίμαχων ονομασιών τον Απρίλιο, ωστόσο οι δικηγόροι του πρώην προέδρου είχαν ζητήσει την προσωρινή αναβολή της απόφασης, αίτημα που έγινε δεκτό από τους δικαστές.
«Το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της απόφασης και καμία αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει μέχρι επανεξέτασης της υπόθεσης», σημείωσε ο δικαστής, Mohamed el-Sayed.

