Σχεδόν 300 Αφγανοί στρατιώτες που είχαν καταφύγει στο Τατζικιστάν, ενώ οπισθοχωρούσαν μετά τις επιθέσεις των μαχητών Ταλιμπάν, επέστρεψαν στην πατρίδα τους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, δήλωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας του Τατζικιστάν στο Reuters.

Εκατοντάδες άτομα που υπηρετούν στις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν είχαν περάσει τα σύνορα Αφγανιστάν-Τατζικιστάν αυτόν τον μήνα, μετά τις εξελίξεις που σημειώνονται με τους Ταλιμπάν στο βόρειο Αφγανιστάν, υπογραμμίζοντας μια ταχέως επιδεινούμενη κατάσταση καθώς τα ξένα στρατεύματα ολοκληρώνουν την αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν μετά από 20 χρόνια πολέμου και οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Τατζικιστάν δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Καμπούλ έχει στείλει μερικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Κουλόμπ, τα οποία αναχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με 280 στρατιώτες. Άλλοι περίπου 300 Αφγανοί στρατιώτες θα επιστρέψουν τις επόμενες μέρες, πρόσθεσε η πηγή.

Το Τατζικιστάν έχει εκφράσει την ανησυχία του για την εισροή στρατιωτών από το Αφγανιστάν και έχει ανακοινώσει ότι στέλνει στη μεθόριο 20.000 στρατιώτες για να ενισχύσει τα σύνορά του με τον νότιο γείτονά του. Έχει επίσης λάβει από τη Ρωσία τη διαβεβαίωση ότι θα έχει τη συνδρομή της στην φύλαξη των συνόρων του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης