Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, έφτασε στην Ουάσιγκτον για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ από την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία.

Την σημασία που δίνεται σε αυτό το ταξίδι έχει τονίσει ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος με ανάρτησή του στο Twitter. «ΗΠΑ! Μια στιγμή για να γιορτάσουμε τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες μας. Μια στιγμή για να προοδεύσουμε από κοινού σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων», ήταν το μήνυμά του, που συνοδεύτηκε από τις εικόνες της άφιξής του στην Ουάσιγκτον. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ατζέντα της συνάντησης των δύο προέδρων θα κυριαρχήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ θα συζητηθούν και ζητήματα που άπτονται της παγκόσμιας οικονομίας. «Αν κοιτάξετε τι συμβαίνει στην Ουκρανία, τι συμβαίνει στον Ινδο-Ειρηνικό και τις εντάσεις με την Κίνα, η Γαλλία είναι πραγματικά στο επίκεντρο όλων αυτών των πραγμάτων και ο Πρόεδρος Μακρόν υπήρξε ένας δυναμικός ηγέτης εντός της G-7, ιδιαίτερα εκεί στην Ευρώπη. Και έτσι, ο πρόεδρος θεώρησε ότι αυτή ήταν ακριβώς η σωστή και η καταλληλότερη χώρα για να ξεκινήσει κανείς τις επίσημες επισκέψεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Τζον Κίρμπι.

Η τελευταία φορά που ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο ήταν τον Απρίλιο του 2018 για να συναντηθεί με τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος θα μεταβεί στη Νέα Ορλεάνη για να ανακοινώσει τα σχέδια επέκτασης του προγράμματος για την προώθηση της γαλλικής εκπαίδευσης στα σχολεία των ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης