Ο Αμερικανός βουλευτής Τζορτζ Σάντος, ο πρώτος ανοιχτά γκέι Ρεπουμπλικάνος που εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, φέρεται ότι συμμετείχε πριν από 15 χρόνια σε διαγωνισμούς για drag queens στη Βραζιλία, όπως υποστηρίζουν δύο γνωστοί του.

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής που εκφράζει υπερσυντηρητικές θέσεις δέχεται σφοδρές επικρίσεις ακόμη και από τους Ρεπουμπλικάνους, με πολλούς να ζητούν την παραίτησή του λόγω των ψεμάτων που έλεγε προεκλογικά για την καριέρα και την προσωπική ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια 58χρονη Βραζιλιάνα drag queen, που αποκαλείται Εούλα Ρότσαρντ, είπε ότι ήταν φίλη με τον Σάντος όταν εκείνος είχε φορέσει γυναικεία ρούχα, το 2005, στην πρώτη «παρέλαση υπερηφάνειας» στο Νιτερόι, ένα προάστιο του Ρίο ντε Τζανέιρο. Τρία χρόνια αργότερα, ο Σάντος διαγωνίστηκε σε καλλιστεία για drag queens στο Ρίο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ένα άλλο πρόσωπο από το Νιτερόι που γνώριζε τον Σάντος, αλλά ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε ότι συμμετείχε σε τέτοια καλλιστεία και φιλοδοξούσε να αναδειχθεί «Μις Γκέι Ρίο ντε Τζανέιρο».

Ο Σάντος, 34 ετών σήμερα, στηρίζει πολλές συντηρητικές απόψεις σε κοινωνικά θέματα. Μεταξύ άλλων, τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου «Μην λες γκέι» της Φλόριντας, που απαγορεύει να συζητιούνται στα σχολεία θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Οι Ρεπουμπλικάνοι καταγγέλλουν συνήθως τα σόου με drag queens, υποστηρίζοντας ότι είναι επιβλαβή για τα παιδιά.

Τον Οκτώβριο, σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δεχόταν, ο ίδιος ο Σάντος είπε στην εφημερίδα USA Today ότι «είναι ανοιχτά γκέι, δεν είχε ποτέ πρόβλημα με τη σεξουαλική ταυτότητά του» και διαβεβαίωσε ότι «θα στηρίζει πάντα την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+».

Η Ρότσαρντ είπε ότι ο γερουσιαστής ήταν «φτωχή» drag queen το 2005 και διαγωνίστηκε με ένα απλό μαύρο φόρεμα, αλλά το 2008 «επέστρεψε στο Νιτερόι με πολλά χρήματα» και ένα εντυπωσιακό ροζ φόρεμα. Συμμετείχε στον διαγωνισμό με το όνομα «Κιτάρα Ραβάτσε», αλλά δεν κέρδισε. «Έχει αλλάξει πολύ, όμως πάντα ήταν ψεύτης. Ήταν πάντα ονειροπόλος», πρόσθεσε.

Ο Σάντος απάντησε μέσω του Twitter, διαψεύδοντας ότι ήταν ποτέ παρενδυτικός ή ότι έδινε παραστάσεις ως drag queen και τόνισε ότι «δεν θα τον ενοχλήσουν» αυτοί οι ισχυρισμοί.

Βετεράνοι υποστηρίζουν ότι έκλεψε τα χρήματα εράνου

Αυτήν την εβδομάδα, δύο βετεράνοι από το Νιου Τζέρσεϊ κατηγόρησαν τον Σάντος ότι είχε υποσχεθεί να συγκεντρώσει χρήματα για να εγχειριστεί ο άρρωστος σκύλος του ενός από αυτούς, όμως στη συνέχεια το έσκασε με τα λεφτά που μάζεψε.

Ο Ριτς Όστχοφ, πρώην πεζοναύτης, είπε στο CNN ότι το 2015, όταν ήταν άστεγος και άνεργος, το σκυλί του εμφάνισε έναν όγκο και χρειαζόταν να χειρουργηθεί. Καθώς αναζητούσαν βοήθεια μαζί με τον φίλο του Μάικλ Μπολ, ένα τρίτο άτομο τους συνέστησε τον Σάντος, τον οποίο όμως γνώρισαν με το όνομα «Άντονι Ντεβόλντερ». Ο «Άντονι» οργάνωσε έναν διαδικτυακό έρανο για την εγχείρηση του σκύλου και συγκέντρωσε 3.000 δολάρια, όμως στη συνέχεια, με διάφορες δικαιολογίες, δεν έδωσε ποτέ τα χρήματα.

Ο σκύλος πέθανε έξι μήνες μετά την τελευταία επικοινωνία που είχε ο Όστχοφ με τον Σάντος.

Κατά την προεκλογική εκστρατεία του, ο Σάντος υποστήριζε ότι είχε πανεπιστημιακό πτυχίο, ότι είχε εργαστεί ως τραπεζικό στέλεχος για τη Goldman Sachs και τη Citigroup, ότι ήταν εβραϊκής καταγωγής. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να «πεθάνει» δύο φορές τη μητέρα του, τη μία από αυτές στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης. Κανείς από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν ήταν αληθής.

Παρά τα ψέματα, ο Σάντος ορκίστηκε βουλευτής και θα συμμετέχει σε δύο επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων, μία που αφορά τις μικρές επιχειρήσεις και μια δεύτερη που ασχολείται με μη αμυντικά θέματα επιστήμης, διαστήματος και τεχνολογίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης