Μπάρακ Ομπάμα: «Οι γυναίκες είναι αναμφισβήτητα καλύτερες σε ηγετικές θέσεις»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 09:06
Μπάρακ Ομπάμα: «Οι γυναίκες είναι αναμφισβήτητα καλύτερες σε ηγετικές θέσεις»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα μίλησε ιδιαίτερα θετικά για τις γυναίκες σε ηγετικές θέσεις.

Οι γυναίκες είναι «αναμφισβήτητα καλύτερες» σε ηγετικές θέσεις από τους άνδρες, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι αρκετά από τα προβλήματα στον κόσμο προέρχονται από ηλικιωμένους άνδρες «που δεν αποχωρούν».

«Γυναίκες, θέλω μόνο να ξέρετε, δεν είστε τέλειες, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι αναμφισβήτητα ότι είστε καλύτερες από εμάς (εννοεί τους άντρες)», δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Singapore Expo.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι για δύο χρόνια, εάν κάθε κράτος στη Γη ήταν υπό τη διοίκηση γυναικών, θα βλέπατε μια σημαντική βελτίωση σχεδόν σε όλα» παρατήρησε διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται σε «βιοτικό επίπεδο και αποτελέσματα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάρακ Ομπάμα επαίνεσε τις γυναίκες σε θέσεις εξουσίας. Το 2017, ενώ ήταν σε ταξίδι στη Γαλλία, είπε ότι «οι άνδρες φαίνεται να έχουν κάποια προβλήματα αυτήν την εποχή» κατά τη διάρκεια ομιλίας του σχετικά με τη «σημασία της μεγαλύτερης επικέντρωσης στην ανάληψη της εξουσίας από γυναίκες».

Ο Μπάρακ Ομπάμα βρίσκεται στην Ασία για μια σειρά εκδηλώσεων του Obama Foundation, ενώ η πρώην πρώτη κυρία, Μισέλ Ομπάμα προωθεί την εκπαίδευση των νέων γυναικών στο Βιετνάμ και επισκέπτεται σχολεία με τη συνιδρύτρια της οργάνωσης “Today”, Τζένα Μπους Χάγκερ και την ηθοποιό Τζούλια Ρόμπερτς.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 09:17