Ο 33χρονος Μαουρίσιο Γκαρσία που, σύμφωνα με την αστυνομία, σκότωσε οκτώ ανθρώπους το Σάββατο σε εκπτωτικό εμπορικό κέντρο της πόλης Άλεν, είχε εκφράσει «νεοναζιστική ιδεολογία», ανακοίνωσε την Τρίτη  ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, Χανκ Σίμπλι, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο αναρτήσεών του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπογράμμισε όμως ότι φαίνεται πως δεν ξεχώρισε τα θύματά του με φυλετικά κριτήρια, ούτε έλαβε υπόψη την ηλικία ή το φύλο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπλισμένος με ένα τυφέκιο εφόδου AR-15, ο 33χρονος άνοιξε πυρ στο κατάμεστο εμπορικό κέντρο Allen Premium Outlets σκορπώντας τον θάνατο, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Μεταξύ των οκτώ θυμάτων είναι τρία παιδιά – δύο αδελφές (11 και 8 ετών) και ένα τρίχρονο αγοράκι, του οποίου οι γονείς σκοτώθηκαν επίσης.

Άλλοι δέκα άνθρωποι, ηλικίας 5 έως 61 ετών, έχουν τραυματιστεί και τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από το AR-15, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του μακελάρη και στο αυτοκίνητό του άλλα επτά πυροβόλα όπλα. Όλα είχαν αγοραστεί νομίμως, σημείωσε ο Σίμπλι σε συνέντευξη Τύπου.

«Το μεγάλο ερώτημα είναι: ποιο ήταν το κίνητρό του; Γιατί το έκανε; Δεν το γνωρίζουμε», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Από την έρευνα σε λογαριασμούς που διατηρούσε ο Γκαρσία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα τατουάζ του και το διακριτικό «RWDS» (Right Wing Death Squad- Ακροδεξιό Τάγμα Θανάτου) που φορούσε την ώρα της επίθεσης, προκύπτει πως ο 33χρονος είχε νεοναζιστική ιδεολογία.

Ο Σίμπλι ανέφερε επίσης ότι ο Μαουρίσιο Γκαρσία είχε υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και είχε εργαστεί πρόσφατα σε εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης