Ένας ύποπτος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά στην επίθεση σήμερα στη Γλασκώβη όπου 6 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσα στους οποίους ένας αστυνομικός, ανακοίνωσε η αστυνομία της Σκωτίας στο Twitter.

«Το άτομο εναντίον του οποίου η αστυνομία άνοιξε πυρ πέθανε. Άλλοι έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ένας αστυνομικός, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι κρίσιμη, όμως σταθερή», έγραψε σε tweet ο εκπρόσωπος της σκωτσέζικης αστυνομίας Στιβ Τζόνσον, ενώ τα βρετανικά δίκτυα BBC και Sky News έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, ένας άνδρας σκότωσε με μαχαίρι δύο ανθρώπους στην πόλη της Γλασκώβης σήμερα, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά σε μια επίθεση κατά την οποία ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά.

«Συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με το περιστατικό στο Ουέστ Τζορτζ Στριτ, στη Γλασκώβη, και ζητάμε από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. Συστήνουμε στο κοινό να μην κάνει εικασίες σχετικά με το περιστατικό ούτε να κοινοποιεί ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», σημείωνε ο  εκπρόσωπος της σκωτσέζικης αστυνομίας Στιβ Τζόνσον.

Αρκετή ώρα αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό στη Γλασκώβη ως τρομοκρατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στη 13:30 τοπική ώρα όταν αναφέρθηκε μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση στην κεντρική οδό West George και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Park Inn.

«Το περιστατικό στην Ουέστ Τζορτζ Στριτ δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό. Η έρευνα συνεχίζεται», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που ανήρτησε η αστυνομία της Σκωτίας στο Twitter.

Επίθεση σε ξενοδοχείο προσφύγων

Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο είχαν προ μηνών μεταφερθεί αιτούντες άσυλο από τις αρμόδιες βρετανικές αρχές.

 

 

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Twitter δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να εισβάλουν στο ξενοδοχείο, φωνάζοντας στον κόσμο που ήταν μέσα να βγει έξω με τα χέρια ψηλά. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν τουλάχιστον τρεις τραυματίες με αίματα να δέχονται τις πρώτες βοήθειες.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας στο ξενοδοχείο περιέγραψε πως παντού υπήρχαν αίματα.

«Βρισκόμουν στο δωμάτιό μου και άκουσα ουρλιαχτά από κάτω», αφηγήθηκε ο άνδρας, που ονομάζεται Τζον, στο BBC.

«Ανησύχησα και πήγα να ελέγξω τι συνέβαινε. Όταν άνοιξαν την πόρτα του ασανσέρ, ήταν γεμάτο από αίματα».

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, η οργάνωση Positive action in housing, που ειδικεύεται στη στέγαση των μεταναστών, επιβεβαιώνει ότι τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε ένα ξενοδοχείο υποδοχής προσφύγων.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πάνω από 20 περιπολικά οχήματα και ασθενοφόρα.

Η πρώτη δήλωση της τοπικής αστυνομίας έκανε λόγο για «σοβαρό περιστατικό» αλλά και για «κατάσταση υπό έλεγχο», χωρίς να συντρέχει περαιτέρω κίνδυνος για την ασφάλεια του κοινού. Ο κόσμος καλείται να αποφεύγει την περιοχή. «Οι αναφορές από το κέντρο της Γλασκώβης είναι πραγματικά τρομερές. Οι σκέψεις μου είναι με όλους τους εμπλεκόμενους», δήλωσε μεταξύ άλλων στο Twitter η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον καλώντας επίσης τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

 

 

Λίγο αργότερα, η αστυνομία της Σκωτίας επιβεβαίωσε ότι ένας ύποπτος πυροβολήθηκε από τους ένοπλους αστυνομικούς στο κέντρο της Γλασκώβης και ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, στη διάρκεια του περιστατικού που σημειώθηκε νωρίτερα.

Αναφέρεται ακόμη ότι το σημείο (Γουέστ Τζορτζ Στριτ) παραμένει κλειστό και έχουν μεταβεί εκεί υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, ζητώντας από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Σύμφωνα με το BBC, μάρτυρας υποστηρίζει πως τα ασθενοφόρα απομάκρυναν τέσσερις σωρούς και η μια από αυτές άνηκε σε άνδρα αφρικανικής καταγωγής που δεν φορούσε παπούτσια.

Σε μήνυμά του στο twitter ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εκφράζει τη θλίψη του για το συμβάν και τη συμπαράστασή του στα θύματα και στις οικογένειές τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης