Το μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει το Εβραϊκό Μουσείο του Βερολίνου έκανε τους υπεύθυνους να αποφασίσουν την επέκτασή του, για να μπορέσει να υποδεχτεί τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που έχει κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, την επέκταση θα αναλάβει ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Ντάνιελ Λάιμπσκιντ, ο οποίος αναμένεται να μεταμορφώσει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Μουσείου σ’ ένα κτίριο που θα έχει τρεις πτέρυγες, ενώ θα το διακοσμήσει με πολλά άνθη. Στην πρώτη πτέρυγα θα βρίσκεται η κεντρική είσοδος, στη δεύτερη η βιβλιοθήκη, ενώ στην τρίτη θα κατασκευαστεί ένα αμφιθέατρο.

Στον εσωτερικό χώρο δεσπόζει ένα σύμβολο του Ολοκαυτώματος, δηλαδή ένας κήπος σε μία εσωτερική αυλή, όπου υπάρχουν 49 κολώνες, στην κορυφή των οποίων έχει φυτευτεί μία ελιά, που συμβολίζει την Ειρήνη.

Το Εβραϊκό Μουσείο στο Βερολίνο, που διαθέτει ένα σπουδαίο αρχείο από ντοκιμαντέρ, υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες σχολικές αντιπροσωπείες και ο αριθμός των παιδαγωγικού χαρακτήρα επισκέψεών του έχει εδώ και καιρό διπλασιαστεί, αφότου ιδρύθηκε το 2001. Μέσα σε εννέα έτη, το μουσείο επισκέφτηκαν έξι εκατομμύρια επισκέπτες απ’ όλον τον πλανήτη, εκ των οποίων οι 750.000 πέρυσι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης