Για τις προσωπικές του οικονομίες ανησυχεί ένας στους δύο Γερμανούς, λόγω της κρίσης, όπως καταδεικνύεται σε δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία Infratest-dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. Σε ποσοστό 59%, ωστόσο, οι Γερμανοί εμπιστεύονται την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και εκτιμούν ότι χειρίστηκε το θέμα σωστά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 48% των ερωτηθέντων ανησυχεί για τις καταθέσεις του, παρά τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι οι τράπεζες της Γερμανίας είναι απολύτως ασφαλείς και οι καταθέσεις εγγυημένες.

Το 39% θεωρεί ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει τη δυνατότητα να θέσει την κρίση υπό έλεγχο, ενώ μόνο το 16% πιστεύει ότι θα τη διαχειρίζονταν καλύτερα οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και το 38% δεν θεωρεί καμία από τις δύο πλευρές ικανή να αντιμετωπίσει τη σημερινή κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, οι Χριστιανοδημοκράτες(CDU) χάνουν δύο μονάδες από την προηγούμενη εβδομάδα και περιορίζονται στο 38%, με τους εταίρους τους, Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP), να βρίσκονται στο όριο εισόδου στη Βουλή με 5%, τους Σοσιαλδημοκράτες να ενισχύονται κατά δύο μονάδες στο 27%, τους Πράσινους σταθερούς στο 16% και την Αριστερά στο 8%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης