Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Ιταλίας σήμερα, με επιστολή της στην οποία θα διαπιστώνει ότι η δημοσιονομική πολιτική της Ρώμης δεν είναι ορθή και ενδέχεται να οδηγήσει σε απώλεια της εμπιστοσύνης των αγορών, γράφει η εφημερίδα «La Repubblica».

Η εφημερίδα επικαλείται προσχέδιο της επιστολής που αναμένεται να επιδοθεί από την Κομισιόν στην κυβέρνηση συμμαχίας της Λέγκα (Άκρα Δεξιά) και του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S, «αντισυστημικό»), που αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες για να τονωθεί η δραστηριότητα της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Κατά τη «La Repubblica», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει από τη Ρώμη να προχωρήσει σε δημοσιονομικές περικοπές ύψους περίπου 3 έως 4 δισ. ευρώ για να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων από την Ε.Ε., ωστόσο στο δημοσίευμα δεν διασαφηνίζεται εάν πηγή προέλευσης αυτής της συγκεκριμένης πληροφορίας είναι το προσχέδιο της επιστολής ή κάποια άλλη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης