Ύστερα από μία νύχτα με βίαια επεισόδια, όπου τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί και πυρπολήθηκαν 317 αυτοκίνητα, οι Γάλλοι παρακολούθησαν την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης, που σηματοδότησε την απαρχή της Γαλλικής Επανάστασης το 1789.

Εκεί ήταν και το προεδρικό ζεύγος, Nicolas Sarkozy και Carla Bruni. Στη συνέχεια, ο Γάλλος πρόεδρος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στάθηκαν σε ένα ανοιχτό στρατιωτικό όχημα, σηματοδοτώντας την έναρξη της μεγάλης παρέλασης.
Στον φετινό εορτασμό παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο πρωθυπουργός της Ινδίας Manmohan Singh. Τα βλέμματα, ως συνήθως, έκλεψε η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Carla, η οποία επέλεξε ένα άσπρο φόρεμα μέχρι το γόνατο, με χαμηλά τακούνια.

Τα μέτρα ασφαλείας την Ημέρα της Βαστίλης είναι δρακόντεια, ειδικά μετά το συμβάν του 2002, όταν 25χρονος ένοπλος συνελήφθη, αφού πυροβόλησε εναντίον του τότε Γάλλου προέδρου κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

