Την άμεση αντίδραση του Έκτορα Μποτρίνι προκάλεσαν οι καταγγελίες ενός 19χρονου μαθητευόμενου ο οποίος υποστηρίζει πως έπεσε θύμα σωματικής βίας σε κουζίνα εστιατορίου, στην Κέρκυρα, που ανήκει στον σεφ.

Σύμφωνα με τη καταγγελία, ο 19χρονος φέρεται να δεχόταν «επιθέσεις» με καυτό λάδι στα χέρια και εγκαύματα με τα εργαλεία μαγειρικής, από τον υπεύθυνο κουζίνας εστιατορίου που τον αποδοκίμαζε φραστικά ενώ τους ασκούσε και λεκτική βία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός «επαναλήφθηκε σταδιακά πολλές φορές» όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σ. Πελάης.

Μάλιστα, ο 19χρονος μαθητευόμενος μαγειρικής αφού επισκέφθηκε τον ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς που υπέστη, προχώρησε σε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Ο νεαρός, ανάρτησε νωρίτερα φωτογραφίες με εγκαύματα, υποστηρίζοντας πως οφείλονται σε εις βάρος του βία, από τον υπεύθυνο της κουζίνας ενός γνωστού εστιατορίου στην Κέρκυρα, που ανήκει στον Έκτορα Μποτρίνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στις 25 Ιουλίου 2019, βρισκόμουν στην κουζίνα και εργαζόμουν. Με πρόθεση μου έριξε με κουτάλι στο δεξί καρπό μου καυτό λάδι, προκαλώντας μου σοβαρό τραύμα», είπε για τον υπεύθυνο της κουζίνας. «Την ίδια μέρα, με μαγειρική σπάτουλα, την οποία είχε τοποθετήσει ώστε να ζεσταθεί υπερβολικά πάνω στην πλάκα της κουζίνας, την έβαλε πάνω στο δεξί μου χέρι προκαλώντας μου εγκαύματα. Την επόμενη ημέρα με έκαψε ξανά με καυτό λάδι στο κάτω μέρος του δεξιού καρπού».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Έκτορας Μποτρίνι έδωσε απάντηση σε όσα ακούστηκαν: «Την έχω ακούσει την καταγγελία, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ είναι όλοι Παναγίες».

Από την πλευρά του πάντως, ο μαθητευόμενος μάγειρας ισχυρίζεται πως εξαιτίας της καταγγελλόμενης συμπεριφοράς αναγκάστηκε να παραιτηθεί, προσθέτοντας πως αναγκαζόταν να εργάζεται ακόμα και 13 ώρες την ημέρα, ενώ ανάλογη αντιμετώπιση είχαν και άλλοι νεαροί μάγειρες που δεν μιλούν, επειδή φοβούνται πως δεν θα ξαναβρούν δουλειά.

Ο δικηγόρος του 19χρονου, Στέφανος Νικόπουλος, σημειώνει: «Υπάρχουν εκ μέρους των υπεύθυνων κουζίνας καψίματα με λάδι στα χέρια και καψίματα από σπάτουλες, τις οποίες έβαζε ο υπεύθυνος κουζίνας».

Πηγή: govastileto.gr…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης