O οίκος πολυτελούς μόδας Karl Lagerfeld έλαβε βραβείο από το γερμανικό παράρτημα της οργάνωσης PETA – Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων.

Το βραβείο Καλύτερη Δημιουργία Σχεδιαστή απέσπασε η ειδική έκδοση K/Kushion Bag, κατασκευασμένη από δέρμα κάκτου. Η συλλογή που κυκλοφόρησε ως μέρος της capsule κολεξιόν Karl Lagerfeld x Amber Valletta, είχε στόχο να είναι φιλική προς το περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άμπερ Βαλέτα, η οποία συνεργάστηκε για τη δημιουργία της συλλογής είναι πρέσβειρα βιωσιμότητας του brand.

«Αυτό το βραβείο είναι τιμή και αποδεικνύει ότι τα στιλ με περιβαλλοντική συνείδηση μπορούν να είναι εξίσου σικάτα και μοντέρνα» είπε το μοντέλο και ηθοποιός, Άμπερ Βαλέτα. «Είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να καταγράφουμε σημαντική πρόοδο από αυτή την άποψη μέσω της πρωτοτυπίας, της εξελιγμένης σχεδίασης και της αληθινής καινοτομίας».

Η τσάντα είναι επίσης κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμο υλικό, και είναι βαμμένη με οργανικές χρωστικές ουσίες. Το δέρμα του κάκτου, το οποίο δεν απαιτεί ζιζανιοκτόνα, φυτοφάρμακα ή ακόμη και άρδευση για να δημιουργηθεί, προήλθε από έναν αυτοφυή κάκτο με τρόπο που δεν βλάπτει το τοπικό περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό το βραβείο υπογραμμίζει το απίστευτο επίτευγμα που η Άμπερ και η ομάδα μας μπόρεσαν να επιτύχουν με αυτήν τη συλλογή» δήλωσε ο Πιερ Πάολο Ρίγκι, διευθύνων σύμβουλος του Karl Lagerfeld. «Η πρωταρχική επιτυχία της συλλογής, συμπεριλαμβανομένου αυτού του βραβείου, σημαίνει πολλά για το brand, καθώς συνεχίζουμε να ενθουσιάζουμε τους πελάτες μας με υπεύθυνα σχεδιασμένα ενδύματα και αξεσουάρ».

To brand υπέγραψε το G7 Fashion Pact το 2019, με στόχο την επίτευξη βασικών περιβαλλοντικών στόχων ως μέρος της δέσμευσής του για βιωσιμότητα. Μια δεύτερη βιώσιμη συλλογή, που θα περιλαμβάνει ready to wear ρούχα και αξεσουάρ πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2022.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης