Ο Λούκας Γιώρκας, πανευτυχής με το αποτέλεσμα του ελληνικού τελικού της Eurovision, είναι έτοιμος να βρεθεί στη σκηνή του Ντίσελντορφ της Γερμανίας και να παλέψει για να χαρίσει στη χώρας μας μία καλή θέση και -γιατί όχι- και την πρωτιά στον 56ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού, η Ελλάδα στέλνει στη Eurovision ένα ζεϊμπέκικο. Πιστεύεις ότι θα γίνει αντιληπτός αυτός ο ήχος από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους;

«Το πρώτο μας μέλημα είναι να περάσουμε το μήνυμα του τραγουδιού μας προς τα έξω. Θεωρώ ότι με την παρουσία του Stereo Mike και τον αγγλικό στίχο που υπάρχει στο πρώτο μέρος του τραγουδιού, το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο και θέλω να πιστεύω ότι η ελληνική συμμετοχή φέτος θα ξεχωρίσει».

Είσαι προετοιμασμένος για τα σχόλια και τις κριτικές που συνοδεύουν πάντα αυτόν που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Eurovision
;

«Είναι κάτι που δεν μπορώ να το αποφύγω. Προσπαθώ να αποστασιοποιούμαι απ’ αυτά που λέγονται και γράφονται, είτε θετικά είτε αρνητικά, και να συγκεντρώνομαι στον στόχο μου. Το “Watch my dance” είναι μια πρόταση από πλευράς της Ελλάδας και αυτό θέλουμε να περάσουμε και έξω. Η θέση που θα πάρουμε είναι σίγουρα κάτι που με απασχολεί, αλλά το βασικό μας μέλημα είναι να περάσουμε το μήνυμα του τραγουδιού μας στην Ευρώπη».

Πιστεύεις ότι θα μπορούσε το «Watch my dance» να κερδίσει την πρώτη θέση;

«Από τη στιγμή που διαγωνίζονται σαράντα τρεις χώρες και έχουν στη διάθεσή τους τρία λεπτά, όλες έχουν πιθανότητες να βγουν πρώτες. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που ψήφισαν το τραγούδι μας και ήθελαν να πάμε με ζεϊμπέκικο στη Eurovision, γιατί –αν μη τι άλλο– σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, είναι σημαντικό να δείξουμε ότι στεκόμαστε γερά στα πόδια μας!».

Πηγή: OK

Διαβάστε επίσης: Ευχαριστημένος με την εμφάνισή του!
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης