Λιγότερα σφάγια αναμένεται να διακινηθούν φέτος εν όψει Πάσχα στον νομό Λάρισας, σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του συλλόγου των κτηνοτρόφων του νομού.
Ωστόσο, η Νομαρχία Λάρισας έχει λάβει τα μέτρα της, ώστε η διακίνηση στην αγορά να γίνει ομαλά, αλλά και για να υπάρξουν οι υποδομές για τον έλεγχο της ποιότητας των κρεάτων. Στόχος, όπως δήλωσε ο νομάρχης Λουκάς Κατσαρός, είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση καταναλωτών και παραγωγών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων. Ουσιαστικά, οι σφαγές για την ντόπια αγορά ξεκινούν από σήμερα.
Ο Νομός Λάρισας – σε σχέση με άλλους νομούς – διαθέτει σφαγεία με τις κατάλληλες υποδομές. «Οι συνθήκες υγιεινής είναι άριστες», επεσήμανε ο νομάρχης και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι κατά τις επόμενες ημέρες, που θα κορυφωθεί η διακίνηση στην αγορά των αμνοεριφίων, θα υπάρξουν και καλές τιμές για τους καταναλωτές.
Παράλληλα, τόνισε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι έλεγχοι στην αγορά θα ενταθούν τόσο σε ό,τι αφορά στις τιμές όσο και την ποιότητα των αμνοεριφίων. Πάντως, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, στόχος είναι οι τιμές να κλείσουν στα περσινά επίπεδα των 7 με 7,5 ευρώ ανά κιλό. Όπως επεσήμανε η ομοσπονδία, «η εγχώρια προσφορά αμνοεριφίων, φέτος, είναι πολύ μικρότερη από τη ζήτηση και οι εισαγωγές αμνοεριφίων υπάρχουν, αλλά είναι ελεγχόμενες, διότι έχει αρχίσει να αποδίδει το ισοζύγιο στο κρέας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ., καθώς και των άλλων υπηρεσιών, βρίσκονται σε εγρήγορση. Συνεπώς, δεν συντρέχουν λόγοι να πουλήσετε γρήγορα και κυρίως με ανοικτές τιμές».

