Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του zougla.gr στην GoogleΙσχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, βάζοντας τέλος στο τριήμερο ανοδικό σερί που είχε αποφέρει συνολικά κέρδη 2,43%.
Το αρνητικό κλίμα εκδηλώθηκε στον απόηχο των διεθνών ανησυχιών, καθώς η κλιμακούμενη ένταση στον Περσικό Κόλπο πυροδότησε νέα ανοδική τροχιά στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.
Τα βασικά στοιχεία της συνεδρίασης διαμορφώθηκαν ως εξής:
Γενικός Δείκτης Τιμών: Έκλεισε στις 2.456,16 μονάδες με πτώση 2,02% (ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 2.433,33 μονάδες, -2,93%).
Αξία Συναλλαγών: Ανήλθε στα 414,57 εκατ. ευρώ.
Όγκος Συναλλαγών: Διακινήθηκαν 65.801.319 μετοχές.
Η αναστάτωση με τον οίκο Stoxx
Παράλληλα, αναστάτωση προκλήθηκε προσωρινά στην εγχώρια αγορά εξαιτίας πληροφοριών που ανέφεραν ότι ο οίκος Stoxx μεταθέτει την αναβάθμιση της ελληνικής αγοράς στις ανεπτυγμένες αγορές για τις 21 Ιουνίου του 2027, αντί για τον φετινό Σεπτέμβριο.
Ωστόσο, το τοπίο ξεκαθάρισε γρήγορα, καθώς διευκρινίστηκε ότι η αναβάθμιση και οι αναμενόμενες εισροές από τα επενδυτικά κεφάλαια που ακολουθούν τους δείκτες Stoxx θα πραγματοποιηθούν κανονικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
