Η καλή κουβέντα ξεκινάει μ’ ένα καλό ερώτημα. Πρωτάθλημα και σήμερα, μεσοβδομαδιάτικα, και το σπέσιαλ ερώτημα το δίνει η επικαιρότητα. Γιατί γίνεται το πρωτάθλημα στην Ελλάδα; Εδώ πέφτει το ξεβράκωμα, διότι ποδοσφαιρικά και κοινωνικά είμαστε εντελώς αμόρφωτοι και παραπληροφορημένοι, με συνέπεια δύσκολα να βρεθεί ένας στους δέκα με τη σωστή απάντηση. Άντε και με επιεική βαθμολογία να κριθούν οι 3-4 στους 100 με τη σωστή απάντηση.

Αλήθεια, γιατί παίζεται ποδόσφαιρο στον τόπο μας; Μήπως για να τρώνε ψωμί ξένοι ποδοσφαιριστές και προπονητές; Μπας και ο λόγος είναι να κυκλοφορεί πρώτο τραπέζι πίστα ο εκάστοτε υφυπουργός Αθλητισμού και να αναμασάει τις ίδιες, τις απολύτως ίδιες παρλαπίπες, είτε είναι αυτής ή άλλης κυβέρνησης. Δεν αποκλείεται το πρωτάθλημα να διοργανώνεται για να εκδηλώνουν τη λαϊκή οργή τους τα, στρατευμένα ιδεολογικά σε ομάδες, πρεζόνια. Τέλος πάντων, ποιος είναι ο κύριος λόγος που έχουμε κι εμείς πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν τις παπαριές που παπαγαλίζει ο εκάστοτε υφυπουργός, τότε εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι τα κόμματα στην Ελλάδα ζούνε σ’ άλλον πλανήτη. Σχετικά με το ζητούμενο, πως ένα συγκεκριμένο οικονομικό μέγεθος εντάσσεται σε μια σύγχρονη κοινωνία. Το ίδιο θα συμφωνήσει κανείς και με τον δημόσιο λόγο των μεγαλομετόχων των ΠΑΕ. Μαύρα μεσάνυχτα η δουλειά. Οι άνθρωποι χαρακτηρίζονται αλλά και αυτολανσάρονται ως… ηγέτες του οπαδικού λαού των ομάδων τους. Οκτακόσα χρόνια πίσω είμαστε.

Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα. Αναγκαίο και ευχάριστο, όπως το σινεμά, το θέατρο, η μουσική. Εμπορικό προϊόν είναι το δρώμενο στο γήπεδο. Υγεία είναι εάν ο κάθε Μαρινάκης και κάθε Σαββίδης το διαχειρίζονται επιχειρηματικά. Αυτό είναι υγεία. Κι αν κερδίζουν οι ανώνυμες εταιρείες τους από την επιχειρηματική δραστηριότητα στα γήπεδα, ακόμα καλύτερα για το πρωτάθλημα. Από την άλλη, βγαίνει δηλητήριο και μολύνει την ατμόσφαιρα, και δυσφημεί την Ελλάδα, αν οι μεγαλομέτοχοι, διαπλεκόμενοι κι όχι, αντί να ενεργούν όπως τους έχει ανάγκη το προϊόν, δηλαδή ως επιχειρηματίες, παριστάνουν τους εθνικούς ευεργέτες, τους υπηρέτες ανύπαρκτων οσίων και ιερών των ομάδων, σημαιοφόρους και υπερασπιστές της κάθαρσης. 

Στη φώτο, από το 4-2 στο Ολυμπιακός-Άρης της προηγούμενης αγωνιστικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός είναι ο πιο ισχυρός νόμος του σκυλάδικου, διάβασε ακόμα στο apodytiriakias;gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης