Π.Κ.

Το ότι ένας σημαντικός αριθμός αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. ψήφιζε έως και πρόσφατα Χρυσή Αυγή δεν ήταν δα και κανένα μυστικό. Αν ο οποιοσδήποτε έκανε τον κόπο να κοιτάξει τα εκλογικά αποτελέσματα των τελευταίων (πριν από εκείνην της 7ης Ιουλίου) αναμετρήσεων στα δύο εκλογικά τμήματα των Αμπελοκήπων στα οποία ψηφίζουν οι αστυνομικοί, θα είχε μία άριστη εικόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημοκρατία έχουμε όμως.

Το ότι ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων ωστόσο κατατάσσει διά των δηλώσεών του τον εαυτό του στην κατηγορία των πολιτικών απορριμμάτων της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, δηλαδή τους ακροδεξιούς νεοναζί, αυτό είναι πρωτόγνωρο και προκαλεί δέος αλλά και τρόμο.

Ο κ. Σταύρος Μπαλάσκας λοιπόν αναφερόμενος στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια αποκάλεσε «σκόνη» τους πρόσφυγες και «σκουπίδια» τους καταληψίες, υιοθετώντας έτσι ένα ιδεολογικό προγεφύρωμα που προϊδεάζει ως προς τις επερχόμενες εξελίξεις στον τομέα της Δημόσιας Τάξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν ξέρω από ποιον καταβάλλεται ο μισθός του κ. Μπαλάσκα. Αν καταβάλλεται από το Δημόσιο, δηλαδή και από τον γράφοντα, τότε ένας λόγος παραπάνω να ζητήσω εξηγήσεις από τον φίλτατο Υπουργό. Διότι μπορεί να παραδέχτηκε πως δεν διάβασε το Μνημόνιο, πλην όμως ουδείς έως τώρα αμφισβήτησε τις δημοκρατικές του αρχές. Εκτός αν κάτι άλλαξε στο μεταξύ, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Κύριε Μπαλάσκα, ώστε το κοριτσάκι με την κούκλα στα Εξάρχεια είναι «σκόνη» και οι αστυνομικοί που στέκουν δίπλα του είναι «ηλεκτρική σκούπα νέας τεχνολογίας»;

Μήπως κάποιους ανάλογους όρους δεν χρησιμοποιούσαν και οι ναζί στα στρατόπεδά τους όταν εκτελούσαν Εβραίους, Κομμουνιστές, Ομοφυλόφιλους, Ρομά ή ΑμεΑ; Η διαφορά είναι πως τότε δεν είχε διαδοθεί ακόμη η χρήση της ηλεκτρικής σκούπας.

Ο κ. Μπαλάσκας προχώρησε και παρακάτω προαναγγέλλοντας σημαντικότερες αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια εναντίον των «σκουπιδιών». Έχει και σχέδιο ο κ. Αντιπρόεδρος. Σε μία ευνομούμενη δημοκρατική και ευρωπαϊκή κοινωνία ο εισαγγελέας θα είχε κινηθεί αυτεπαγγέλτως. Στην «αποικία η ΕΛΛΑΣ» όμως δεν ισχύσει το αυτονόητον.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης