Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ σήμερα (2/12) κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο TCG Anadolu, αμφίβιο επιθετικό πλοίο του Τουρκικού Ναυτικού που μπορεί να διαμορφωθεί ως αεροπλανοφόρο V/STOL, κατηγόρησε εκ νέου την Ελλάδα πως «όχι μόνο δεν θέλει να γίνουν συζητήσεις, αλλά προσπαθεί να τις αποτρέψει και να τις σαμποτάρει».

Υποστήριξε μάλιστα πως Έλληνες πολιτικοί και αξιωματούχοι Άμυνας επιχειρούν να συγκαλύψουν σκάνδαλα και γι’ αυτό προσπαθούν να αυξήσουν την ένταση με την Τουρκία. Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Υπάρχουν πολλά σκάνδαλα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το σκάνδαλο υποκλοπών, το μεταναστευτικό σκάνδαλο, της διαφθοράς. Υπάρχουν επίσης αποτυχίες στην ανατολική Μεσόγειο που η ελληνική γνώμη το έχει προσέξει. Για να τα καλύψουν όλα αυτά, ελπίζουν να αυξήσουν την ένταση με την Τουρκία». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο καθώς και σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, ο Ακάρ είπε: «Η Τουρκία είναι όσο προσεκτική μπορεί. Η Αθήνα όμως επιχειρεί να παρουσιάσει τα προβλήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία ως θέματα που σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση… Όλοι γνωρίζουν τώρα τα κόλπα της Ελλάδας. Ελπίζουμε ότι θα είναι όλοι πιο προσεκτικοί».

Τέλος, ο Τούρκος υπουργός διεμήνυσε πάλι ότι δεν θα δεχθούν καμία επέκταση χωρικών υδάτων στα νησιά, συμπεριλαμβάνοντας και την Κρήτη. Μάλιστα, υποστήριξε ότι στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας και είπε πως: «είναι πρόκληση οι Έλληνες να επισκέπτονται τα νησιά που είναι κάτω από τη μύτη μας».

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας Τουρκίας δημοσίευσε στο Τwitter βίντεο από την επίσκεψη Ακάρ στο Anadolu:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι το υπό ένταξη καμάρι του Ναυτικού της, το αμφιβίων επιχειρήσεων (Landing Helicopter Dock-LHD) TCG Anadolu θα μεταφέρει drones αντί για μαχητικά αεροσκάφη, καθώς δεν έχει και δεν μπορεί να αποκτήσει μετά τον αποκλεισμό της από το πρόγραμμα F-35.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης