Στην Αθήνα μεταβαίνει αύριο Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Νίκος Νουρής, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες επαφές με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών που σκοπό θα έχουν τον συντονισμό των ενεργειών Κύπρου και Ελλάδας στην από κοινού αντιμετώπιση μεταναστευτικών προκλήσεων. Περαιτέρω, στόχος των εργασιών είναι η ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις διαδικασίες ασύλου και μετανάστευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη Δευτέρα στη 13:00 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στο κτήριο του υπουργείου Μετανάστευσης στην Αθήνα και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν θέματα σχετικά με το υπό διαπραγμάτευση νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση, αλλά και θα παρουσιάσουν τις βέλτιστες πρακτικές της κάθε χώρας σε θέματα μετανάστευσης, με στόχο να υπάρξει στενότερη διμερής συνεργασία.

Την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου θα μεταβεί στη Σάμο, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης, Μάνο Λογοθέτη, προκειμένου να επισκεφθούν το υπάρχον κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο Βαθύ και τη θέση Ζερβού, όπου θα λειτουργήσει το νέο ΚΥΤ.

Τον υπουργό Εσωτερικών στην Αθήνα θα συνοδεύουν ο διευθυντής του γραφείου του, λειτουργοί του υπουργείου Εσωτερικών, της Υπηρεσίας Ασύλου, της Νομικής Υπηρεσίας της κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης