Στις 2 Ιανουαρίου θα υπογραφεί στην Αθήνα διακρατική συμφωνία από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου, τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον ενεργειακό αγωγό EastMed. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί και με την υπογραφή της από την Ιταλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Στις 2 Ιανουαρίου 2020 θα υπογραφεί στην Αθήνα, Διακρατική Συμφωνία από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, για τον ενεργειακό αγωγό EastMed. Η Συμφωνία θα ολοκληρωθεί και με την υπογραφή της από την Ιταλία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το Σάββατο, τηλεφωνική επικοινωνία με τον, Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον οποίο και συζήτησαν την ευρύτερη κατάσταση ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης οδήγησε στην υπέρβαση των προβλημάτων που καθυστερούσαν τον EastMed και Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία και Ισραήλ συμφώνησαν να προχωρήσει ο αγωγός φυσικού αερίου.

Υπογραφή πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας hellasjournal, επιθυμούσε να υπογραφεί η συμφωνία πριν από την 5η Ιανουαρίου, ημέρα που αναχωρεί για τις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, στις 7 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης