Παρέμβαση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Καρυστίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που πραγματοποιήθηκε σήμερα 25/1/2023.

«Συμφωνούμε με το βασικό σας σύνθημα στη μεγαλειώδη σημερινή σας συγκέντρωση και πιστεύουμε ότι το μήνυμά σας είναι αποδεκτό από όλους τους κατοίκους της Εύβοιας, τόσο στη νότια Εύβοια που έχει υποστεί μία επίθεση από συγκεκριμένα συμφέροντα, όσο και στη βόρεια Εύβοια που έχει ήδη ολοκληρωτικά καταστραφεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δε συμφωνούμε με την εγκατάσταση των 7 αιολικών σταθμών για τους εξής παρακάτω λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι με βάση το ειδικό χωροταξικό  του 2008 για τις ΑΠΕ η Εύβοια έχει υπερκαλύψει τη συμμετοχή της στον εθνικό στόχο για αιολική ενέργεια  πριν το 20019. Μάλιστα για την έκδοση αδειών παραγωγού έκτοτε ήταν υποχρεωτική κατά τον Πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Δαγούμα η προΰπαρξη του νέου χωροταξικού, που βέβαια ακόμη δεν έχει συνταχθεί, ενώ ο ίδιος συνεχίζει να εκδίδει άδειες παραγωγού.

Ο δεύτερος λόγος είναι η περιβαλλοντική υποβάθμιση που έχει υποστεί τόσο η Βόρεια Εύβοια με την ολοκληρωτική της καταστροφή στην πυρκαγιά του Αυγούστου του 21, όσο και ιδιαίτερα η περιοχή που προτείνεται για τους συγκεκριμένους 7 αιολικούς σταθμούς (ΑΣΠΗΕ) της εταιρείας DMX με την εγκατάστασή τους σε περιοχές απόλυτης προστασίας και Natura, αλλά και αρχαιολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος και

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τρίτος λόγος είναι γιατί στηρίζω τους φορείς και τους κατοίκους της Εύβοιας που αντιστέκονται στην εγκατάσταση κι άλλων αιολικών πάρκων και δεν ανέχονται οποιαδήποτε υποβάθμιση της περιοχής τους.

Θα είμαι δίπλα σας σε όλες τις κινητοποιήσεις.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης