Χαρίτσης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού: «Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τεκμηριωμένη πρόταση»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, 13:14
Χαρίτσης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού: «Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τεκμηριωμένη πρόταση»

Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού αλλά και για την τουρκική επίθεση εναντίον Κούρδων στη βορειανατολική Συρία μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. 

«Η τουρκική επίθεση εναντίον των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία συνιστά δραματική εξέλιξη» είπε ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και καταδίκασε την εισβολή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Πρέπει να αναληφθούν διπλωματικές πρωτοβουλίες από τον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα και σημείωσε ότι πρόκειται για εισβολή που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, υπονομεύει τις προσπάθειες για ειρήνευση και δεν οδηγεί στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τη μείωση των προσφυγικών ροών, αλλά σε νέα κύματα προσφύγων, και πιθανώς στην επανενεργοποίηση του ISIS» είπε. 

Εστιάζοντας στην ψήφο των αποδήμων δήλωσε ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε με σοβαρούς όρους ξανά τη συζήτηση και έχει καταθέσει επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση, ενώ όπως είπε «η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει ακόμη ολοκληρωμένη πρόταση που να ρυθμίζει το θέμα στην ολότητά του». «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση λύση, η οποία θα αλλοιώνει τη βούληση των Ελλήνων πολιτών ή θα οδηγεί σε πολιτειακές ακροβασίες», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε «δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης και να εξαρτάται από τους εκάστοτε συσχετισμούς στο ελληνικό Κοινοβούλιο», συμπληρώνοντας ότι με ψήφους 151 βουλευτών δεν μπορεί να διασφαλιστεί το κεντρικό ζητούμενο του υπερκομματικού ρόλου του ΠτΔ.

Σχετικά με την υπόθεση Novartis και τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε απώλειες ενώ παράλληλα σχολίασε: «Φάνηκε ότι κάποιοι βουλευτές της ΝΔ ενοχλήθηκαν με τη γραμμή που ακολούθησε η κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από την Κοινοβουλευτική της Ομάδα».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπάθησε να λύσει τα εσωτερικά της ζητήματα και δεν είχε καν την ευθιξία να έρθει στη Βουλή για να υποστηρίξει την ενέργεια αυτή, εξού και η εικόνα των άδειων υπουργικών εδράνων» εξήγησε. 

Τέλος ο Αλέξης Χαρίστης υπογράμμισε ότι η υπόθεση Novartis εξακολουθεί να βρίσκεται υπό διερεύνηση, «παρόλο που η ΝΔ προσπαθεί να μας κάνει να το ξεχάσουμε» και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών για να αναδείξει τις πραγματικές διαστάσεις του σκανδάλου, όπως οφείλουμε στον ελληνικό λαό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, 13:14