Εν αναμονή της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, απόψε στο Θησείο, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γ. Παπακωνσταντίνου, κάλεσε τους ψηφοφόρους να δείξουν εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που ελπίζουμε να μας εμπιστευθεί ο πολίτης», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να κλείσει διευθετήσεις και να προχωρήσει σε πελατειακές μετατάξεις, καθώς δεν έχει την νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο πρωθυπουργός ομολόγησε την αποτυχία της κυβέρνησης: «Ο κ. Καραμανλής δεν ήξερε να διαχειριστεί την εντολή που του έδωσε δύο φορές ο ελληνικός λαός και ζητά και τρίτη». Σχολιάζοντας την αποστροφή του πρωθυπουργού για προσφυγή στις κάλπες ως πράξη ευθύνης, διερωτήθηκε: «Πού ήταν το αίσθημα ευθύνης, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου καλούσε τον πρωθυπουργό για συμφωνία στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας και προσφυγή στις κάλπες. Τι άλλαξε μέσα σε λίγους μήνες;».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τη χθεσινή δήλωσή του έδωσε «καθαρό στίγμα» για το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι το Κίνημα έχει σχέδιο και κυρίως εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του Έλληνα πολίτη.

Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κατακτήσει την αυτοδυναμία στις εκλογές, ωστόσο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Και με αυτοδυναμία θα απευθυνθούμε στον προοδευτικό χώρο», ενώ για την περίπτωση μη κατάκτησης αυτοδυναμίας είπε ότι το Κίνημα θα ακολουθήσει τις προβλέψεις του Συντάγματος.

Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ θα «εγκλωβιστεί» σε περίπτωση που ο κ. Καραμανλής αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ τους «Βατοπεδινούς», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε: «Μάλλον ο κ. Καραμανλής είναι εγκλωβισμένος, καθώς αν τους «κόψει» παραδέχεται την ενοχή, αν θέλει να είναι συνεπής με αυτά που έλεγε πρέπει να τους συμπεριλάβει. Και στις δύο περιπτώσεις αναδεικνύεται η υποκρισία του, η ασυνέπειά του και η ανακολουθία του σε αυτές τις υποθέσεις που ταλάνισαν τον ελληνικό λαό».

Ο εκπρόσωπος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση για το debate

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κληθείς να σχολιάσει τα λεγόμενα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρη Ψαριανού, ότι: «Αν το ΠΑΣΟΚ δεσμευτεί σε δύο-τρία μεγάλα θέματα που συμφωνούμε προγραμματικά θα έδινα ψήφο ανοχής» και ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ θα κάνει τέτοιες κινήσεις ψάχνοντας κοινούς στόχους με τα κόμματα της αριστεράς ώστε να έχει έστω την ψήφο ανοχής τους, είπε ότι «εδώ και πολύ καιρό επιχειρούμε να βρούμε κοινούς στόχους. Μετά τις εκλογές θα δούμε τις επόμενες κινήσεις».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε οποιαδήποτε αναφορά σε πρόσωπα για τα ψηφοδέλτια του Κινήματος και παρέπεμψε στις αποφάσεις της αρμόδιας Επιτροπής, όταν του ετέθη σχετικό ερώτημα για τους κ.κ. Α. Τσοχατζόπουλο, Χρ. Βερελή και Κ. Κουλούρη.

Ερωτηθείς αν στην πορεία προς τις κάλπες το ΠΑΣΟΚ θα αναδείξει την ομάδα με την οποία θα κυβερνήσει, είπε: «Προέχει το ζήτημα πως έχουμε σχέδιο και λύσεις, τη δε σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου θα την αποφασίσει ο Γιώργος Παπανδρέου».

«Υπάρχουν κώδικες και κανόνες από την Επιτροπή Δεοντολογίας οι οποίοι θα τηρηθούν και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και εκείνος του «πόθεν έσχες» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ θα θέσει κανόνες στην συμπεριφορά των υποψηφίων βουλευτών του.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης