Ο γνωστός θεατρικός μονόλογος της Γωγώς Φάκου – Θεοδωράκη επιστρέφει για μια παράσταση, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του λίγα χρόνια πριν και η συγγραφέας και ερμηνεύτρια του, διαλέγει την ημέρα τον γενεθλίων της για να περάσει ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα για τη γυναικεία κακοποίηση, μέσα απ’ αυτή την αληθινή ιστορία.

Το έργο παρουσιάστηκε αρχικά σε Φεστιβάλ θεατρικού μονολόγου, στο θέατρο Παραμυθίας και έπειτα σεζόν στο Θέατρο Μπέλλος στην Πλάκα, το 2019 σην πρεμιέρα έγινε και η πρώτη παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου (εκδόσεις Όστρια).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξαναπαίχτηκε στο θέατρο   Παραμυθίας τον Ιούνιο του  2022.

Έχει αποσπάσει  πέντε συνολικά βραβεία: Διεθνές Διαβαλκανικό Φεστιβάλ (κείμενο,σκηνοθεσία, ερμηνεία) , Action Art, UNESCO  και τιμητική πλακέτα την παγκόσμια ημέρα λογοτεχνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο λόγια για το έργο:

Η σεξουαλική κακοποίηση, που θα ζήσει η Ελπίδα, σε πολύ τρυφερή ηλικία, θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που θα βλέπει, τη ζωή, τις σχέσεις και τους άντρες. Βάφοντας πρώτη φορά κόκκινα τα χείλη της, με το ίδιο της το αίμα, εκείνη την νύχτα, αποφασίζει να δημιουργήσει έναν δικό της κόσμο, μια ασπίδα. Μέσα στο ταραγμένο μυαλό της, είναι σίγουρη πως κανείς δεν θα τη χρησιμοποιήσει ξανά, κρυμμένη πίσω από τη μάσκα της. Όλα θα αλλάξουν, όταν στην ζωή της θα μπει ένα παράξενο αγόρι, και θα την κάνει να αφήσει στην άκρη κάθε άμυνα. Σύντομα, όμως θα διαπιστώσει, πως την χειρότερη νύχτα της, δεν την έζησε ακόμη….

Σκηνοθεσία:
Γιώργης Κοντοπόδης
Κείμενο ερμηνεία:
Γωγώ Φάκου – Θεοδωράκη

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στις 21.00
Θέατρο Παραμυθίας
Παραμυθίας 27 και Μυκάλης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης