Μια όμορφη και άκρως εποικοδομητική επίσκεψη έκαναν οι μαθητές του ελληνικού σχολείου “Grec pour tous” στην Ελβετία. Ταξίδεψαν από τη Λωζάνη όπου βρίσκεται το σχολείο τους, στην Βέρνη όπου βρίσκεται η ελληνική Πρεσβεία. 
Εκεί τους υποδέχθηκε η πρέσβης Αικατερίνη Ξαγοράρη και οι οι μαθητές αμέσως μετά ξεναγήθηκαν στο μουσείο που βρίσκεται στους χώρους της πρεσβείας.
Ενημερώθηκαν για τα εκθέματα που αφορούν τις πολιτικές σχέσεις της χώρας μας με την Ελβετία από την σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μέχρι σήμερα. 

Στους μαθητές έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ιστορία και οι δράσεις των ελληνικών συλλόγων στα διάφορα ελβετικά καντόνια καθώς και η προσφορά των Ελβετών Φιλελλήνων. Τους μαθητές συνόδευαν τα μέλη του Δ.Σ του ελληνικού σχολείου “Grec pour tous”, Sharon Peterson-Kokkas (αντιπρόεδρος), Ασπασία Αντωνοπούλου (γραμματέας και υπεύθυνη οπτικής επικοινωνίας), Γεώργος Καπαρτής (ταμίας) και Βάλλη Λύτρα (πρόεδρος) καθώς και η Διευθύντρια του σχολείου Μαρία Ελευθερίου Καπαρτή με τις εκπαιδευτικούς Κατερίνα Δαρζέντα και Μυρτώ Ατζεμιάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης