Στο Ίδρυμα Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα λειτουργήσουν και εφέτος η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και το Ωδείο, τα οποία συστήθηκαν με σκοπό την προβολή και ανάδειξη του μουσικού μας πλούτου. Παρέχουμε στους μαθητές μας Πτυχία και Διπλώματα αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού, έχοντας πλήρη συναίσθηση του σπουδαίου αυτού ρόλου της μουσικής.

Η Φιλοσοφία μας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φιλοσοφία του Ιδρύματος, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και του Ωδείου είναι να προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου με καταξιωμένους καθηγητές, ονόματα με διεθνή φήμη και αναγνώριση, με διακρίσεις τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στο Εξωτερικό, αλλά και νέοι μουσικοί – παιδαγωγοί με ταλέντο και αξιόλογη καλλιτεχνική δράση, που δίνουν το ερέθισμα και τη δυνατότητα να γνωρίσουν το θαυμαστό κόσμο της Μουσικής Τέχνης, όσο το δυνατόν σε οικονομικές τιμές.

Έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον φιλικό, μέσα στο οποίο δημιουργούνται ειλικρινείς ανθρώπινες σχέσεις, με στόχο οι μαθητές να μαθαίνουν μουσική και παράλληλα να αναπτύσσουν μια υγιή και συγκροτημένη προσωπικότητα.

Η προσέλευση των σπουδαστών είναι αρκετά μεγάλη λόγω της υψηλής ποιότητος και μεταδοτικότητας των δασκάλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι, φοιτούν και από άλλες χώρες πλην της Ελλάδος όπως, Κύπρος, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Κάιρο, Αμερική, Αγγλία, Ισπανία κ.α. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία 8 χρόνια παραδίδονται και μαθήματα μέσω διαδικτύου.

Κτηριακές εγκαταστάσεις

Το Ίδρυμα, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και το Ωδείο στεγάζονται σε τετραώροφο κτήριο στα Πατήσια (Κωστή Παλαμά 7, Αθήνα), που είναι παραχωρημένο από το Ίδρυμα Νεότητος Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας Βυζαντινής Μουσικής, Παραδοσιακών και κλασικών οργάνων, φωνητικής και τραγουδιού, χορωδίας, χορών και συναυλιών. Με studio ηχογραφήσεων εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία, για τους καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να ηχογραφήσουν τα έργα τους. Επίσης, διαθέτει αίθουσα 120 τ.μ. χωρητικότητας 100 ατόμων με επαγγελματικό προτζέκτορα προβολών για σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις, εικαστικές εκθέσεις, κ.α. Να σημειωθεί ότι διατίθεται αίθουσα 120 τ.μ. για πρόβες θεατρικών – μουσικών παραστάσεων, και χορού.

Το όραμά μας

Να διδάξουμε στους σπουδαστές μας, την παγκόσμια γλώσσα που ονομάζεται μουσική!

Να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις μας, με μεράκι, αγάπη, ήθος και σεβασμό.

Να μυήσουμε στη νεολαία μας τον όμορφο κόσμο της μουσικής, πολλοί απ΄αυτούς δε, να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πετύχαμε επίσης, οι μαθητές μας να συνέχίσουν την πορεία τους μαζί μας, όχι όμως πλέον σαν μαθητές μας, αλλά σαν συναδέλφους μας!

Αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα μας για το παιδί σας, τον συγγενή σας, το φίλο σας, εσένα τον ίδιο και υποσχόμαστε, πως το ταξίδι θα είναι διάσπαρτο από μουσικές προκλήσεις.

Έχουμε πραγματοποιήσει συνέδρια, μουσικές εκδηλώσεις, σεμινάρια, έκδοση δίσκων αλλά και συναυλία κλασικής μουσικής, παράλληλα με συνεργασίες με πανεπιστημιακούς φορείς είναι κάποιες από τις χαρακτηριστικές δράσεις οι οποίες μας κάνουν και αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια που υπηρετούμε αυτό το σκοπό.

Διδάσκονται:

 ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

 ΕΝΤΕΧΝΟ, ΛΑΙΚΟ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ & ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

 ΦΩΝΗΤΙΚΗ -ΟΡΘΟΦΩΝΙΑ

 ΠΙΑΝΟ

 ΚΡΟΥΣΤΑ ( ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ)

  DRUMS

  ΒΙΟΛΙ

  ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ

  ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ

  ΚΛΑΡΙΝΟ

  ΝΕΥ

  ΣΑΝΤΟΥΡΙ

  ΚΑΝΟΝΑΚΙ

    ΛΑΟΥΤΟ

  ΤΑΜΠΟΥΡΑΣ

  ΛΥΡΑ ( ΚΡΗΤΙΚΗ, ΠΟΝΤΙΑΚΗ )

  ΚΙΘΑΡΑ

  ΟΥΤΙ, ΛΑΦΤΑ

  ΧΟΡΟΙ (ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ, ΛΑΙΚΟΙ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ)

• ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & WORKSHOPS

• STUDIOΥ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ

• ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

• ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΡΟΒΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο email: sholi.gr@gmail.com

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά 16:00 – 19:30.

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00, θα τελεστεί ο Αγιασμός Έναρξης Σχολικής Χρονιάς και θα επιδοθούν οι Τίτλοι Σπουδών Βυζαντινής Μουσικής στους επιτυχόντες Ιουνίου 2020.

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 18:00, θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.

Πού θα μας βρείτε:

Κωστή Παλαμά 7, Πατήσια, Τ.Κ. 111 41, Αθήνα Τηλ. 21 1116 4983, Κιν. 6946 76 7747 email: sholi.gr@gmail.com

Sholi Music Foundation Holy Archdiocese of Athens

*Να σημειωθεί ότι τηρούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ*

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης